El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bicicletes elèctriques amb ànima catalana
  • CA

Tres empresaris catalans, Joan Gurt, Jordi Saborit i Dani Quintana, han posat en marxa Spinta Bikes, una empresa que aposta per la mobilitat elèctrica a la ciutat, però també per les noves formes de comercialitzar productes i de fer-los arribar al client, que després de comprar la bicicleta per internet, la rebrà a casa en pocs dies, amb la bateria carregada, només caldrà ajustar el manillar i podrà sortir a rodar en uns minuts.

 

Nascuda a les comarques gironines, Spinta compta també amb un ambaixador de marca, el xef Jordi Roca i ja disposa de cinc models, alguns amb línies més avantguardistes i altres més clàssics. Spinta Bikes és el resultat d’un projecte que es va començar a gestar ara fa dos anys. L’empresa, que té la seu a Cassà de la Selva (Gironès) i el centre de muntatge a Manlleu (Osona), vol fer seva la màxima que la qualitat no està renyida amb preus assequibles. Per això, amb l’objectiu de reduir intermediaris i abaratir costos, la firma comercialitza les bicicletes elèctriques a través d’Internet, tot i que disposa d’alguns punts físics on els interessats poden veure-les i provar-les.

 

El xef Jordi Roca és l'ambaixador de la marca Spinta
El xef Jordi Roca és l’ambaixador de la marca Spinta | Spinta

 

 

En Joan Gurt explica a El Món que fan una aposta per “bicicletes elèctriques de mobilitat urbana amb disseny català, tot i que de moment tenim proveïdors externs perquè Catalunya de moment no hi ha l’estructura necessària per produir”. La idea, però, és fer una bicicleta 100% catalana en un futur proper. Les vendes per internet han començat el gener del 2018, amb una producció de 1.000 unitats, amb una facturació prevista d’un milió d’euros el primer any. “Hem optat per una estratègia de distribució innovadora, pensant sempre en el client final, on la persona que rep la bicicleta a casa la tingui ja muntada i a punt per utilitzar. Hem estat dos anys preparant aquest projecte”, afegeix Gurt.

 

Model de bicicleta Spinta
Model de bicicleta Spinta | Spinta
 

I com es neix l’ idea de entrar en el mercat de la bicicleta elèctrica? Gurt explica que van explorar aquest mercat i es van adonar que “aquest sector té un gran marge de creixement, cada any a Europa creix dos dígits, el món va cap l’ elèctric. Hem voltat durant dos anys i hem visitat el mercat europeu, sobretot Alemanya, Dinamarca i països escandinaus, Escòcia i Anglaterra, on el creixement és brutal, i en canvi a casa nostra hi ha molt camp per córrer”.

 

En aquest sentit, Gurt remarca que “el nostre projecte és global, hem obert Catalunya, Espanya, i ara vendrem a França, Anglaterra i Itàlia, i la idea és cada any sumem un país o dos”. Les Spinta es produeixen a l’Àsia, “on hi ha totes les grans fàbriques del món, perquè Europa encara no està madura per produir, i Catalunya encara menys. No hi ha grans productors”. En tot cas, remarca Joan Gurt, la bicicleta “està pensada a Catalunya i encadellada aquí, on hi posem també els frens i la bateria, i estem dissenyant quadres propis per posar en funcionament una bici completament feta a casa nostra”. I per als més selectes, s’hi poden afegir més d’una vintena d’accessoris i components.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa