El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC confirma 17 anys de presó per l’autor del crim del Port Olímpic de Barcelona
  • CA

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la condemna de 17 anys de presó a Luis C.F., del clan dels ‘Pelúos’, per apunyalar mortalment el cor a un gitano del clan dels ‘Baltasares’ en una discoteca del Port Olímpic de Barcelona després d’una baralla el gener del 2016.

 

A la sentència de la Sala Civil i Penal es desestima el recurs presentat pel condemnat Luis C.F. i es confirma la seva condemna per un delicte d’assassinat, ja que considera que “són molts, doncs, els elements de judici, l’anàlisi ponderada dels quals permet atribuir a l’ara apel·lant la mort de D.O.N., en la manera i circumstàncies en què aquesta es produeix”.

 

Afirma que els arguments del condemnat, que nega que hi hagi suficients proves per culpar-lo del crim, “manquen de consistència” ja que el jurat va tenir en compte nombroses proves com les imatges de les càmeres de seguretat, proves forenses i l’autòpsia, entre d’altres, i confirma a més que va actuar amb traïdoria.

 

Així mateix, el TSJC rebutja, tal com sol·licitaven les acusacions particulars, augmentar la pena a Luis C.F. de 17 anys a 24, perquè estima “raonable, ponderada i adequadament motivada la pena imposada.

 

Segons la sentència de l’Audiència, la baralla va ocórrer sobre les 03.20 hores del 24 de gener del 2016, quan Gabriel R.F. va insultar la víctima, i la va copejar de front aprofitant que havia consumit alcohol, però sense causar-li lesions.

 

Tot seguit, Juan Manuel V.F. i Luis C.F. van agredir la víctima conjuntament, amb gots de vidre i per l’esquena, causant-li lesions al cap, una agressió que el jurat va considerar provada principalment gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat del local.

 

Luis C.F. va clavar poc després un ganivet al cor de la víctima causant-li la mort, la qual cosa la sentència recull com “un sol cop sec i amb força al costat de la víctima, que cau al terra immediatament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa