Vergés defensa des de Tremp la gestió del brot a la residència on han mort 55 persones

La consellera afirma que les previsions de la Covid-19 no són bones i ha dit que si cal actuar el Govern actuarà però s'ha negat a "especular" amb mesures

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat aquest dimarts la gestió que el departament de Salut ha fet del brot a la residència Fiella de Tremp on han mort 55 persones (11 d’elles van morir a l’hospital). Vergés ha explicat que el brot es va detectar a partir del positiu d’una treballadora (el 19 de novembre) i que Salut va actuar “des del primer dia fent tots els cribratges” (el dia 20 de novembre). La consellera ha assegurat que els delegats de Salut al territori s’hi van desplaçar cada dia per “detectar i actuar”, perquè aquesta és “la prioritat” a les residències.

La residència també va ser “intervinguda des del primer dia”, ha dit Vergés, amb la “cerca activa de casos” amb cribratges fets en cinc dies.”Malauradament han donat una afectació molt important en residents i treballadors”, ha apuntat la consellera. Aquests cribratges han permès aillar persones negatives. El canvi d’entitat gestora es va fer el 28 de novembre.

Al centre encara hi queden 14 positius de Covid-19, 55 persones s’han recuperat, també 39 professionals han estat positius. Salut va haver de fer front a la contractació de 22 persones i va tenir suport del consell comarcal. Vergés ha explicat que una vintena de residents van poder ser tractats a la residència gràcies a una instal·lació d’oxigen que es va fer a l’agost.

Vergés ha destacat que cal aplicar a les residències de forma molt estricte els protocols fixats pel pla sectorial de residències tenint en compte que el risc 0 no existeix.

La consellera de Salut ha afirmat que les previsions de la Covid-19 no són bones  i ha dit que si cal actuar el Govern actuarà però s’ha negat a “especular” amb mesures.

Comentaris

    Ramon 15/12/2020 2:38 pm
    Oi que s'han fet més jorns de dol a Badalona que a Tremp?

Nou comentari