Els teatres privats denuncien competència deslleial dels públics

Els teatres privats “ni volen ni poden” competir amb els preus que ofereixen els equipaments públics per fomentar l’assistència als teatres. Per això, denuncien competència deslleial després de veure com els teatres públics ofereixen entrades a un preu molt reduït, a deu euros concretament. Ara que s’han aixecat les restriccions d’aforament i les platees es poden omplir completament, el sector privat considera competència deslleial oferir aquest tipus d’entrades.

En una entrevista al 324, la presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, ha titllat la iniciativa de competència deslleial que en la seva opinió “devalua el fet teatral”. “Si el sector privat, que està en un sistema que ha de mantenir equilibris no fa aquestes accions, el sector públic tampoc ho hauria de poder fer”, ha dit abans d’instar les autoritats a fer alguna cosa al respecte.

D’altra banda, Vidal ha afegit que el sector privat no només “no s’ho pot permetre” sinó que no creu que sigui la forma de celebrar la tornada al 100% de l’aforament després d’uns mesos tan durs com han estat els de la pandèmia, que han portat al límit els equipaments del sector privat. Vidal ha afegit que els teatres públics han d’enfrontar la manca d’assistència “preocupant” que fa temps que s’arrossega a les sales de teatre públiques d’una altra manera i ha instat els teatres públics a deixar d’oferir aquestes entrades amb preus reduïts.

Comentaris

    Ricard Octubre 17, 2021 | 14:48
    És massa habitual que l'estat proveeixi de béns i serveis en competència amb el sector privat. Teatres, ràdios, emissores de TV, escoles, museus, enginyeries, drassanes, etc. Cal ser molt prudent en promoure activitats públiques si no són imprescindibles. El sector privat sempre és més eficient que el públic, i la càrrega impositiva que suporten els catalans és asfixiant i insostenible. Cal mirar alla on l'actuació pública és necessària per no engreixar quelcom impagable.

Nou comentari