El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut compra per 3 milions vehicles medicalitzats per traslladar pacients crítics
  • CA

El Departament de Salut ha adquirit per tres milions d’euros tres vehicles sanitaris (dues unitats de suport i un camió) molt sofisticats que han de servir per traslldar pacients crítics complexos d’hospitals comarcals a un dels cinc hospitals més grans i preparats de Catalunya. Els pacients crítics complexos són persones que poden requerir d’atenció molt especialtizada per un agreujament important de la malaltia que pateixen o per un fet sobrevingut. “Actuant a temps amb la tecnologia els podem salvar la vida”, ha explicat Adrià Comella, director del CatSalut.

Aquesta tecnologia no està en tots els hospitals del país i el nivell d’expertesa que es requereix per utilitzar-la és molt elevat. El Govern ha cregut necessari fer la inversió necessària perquè és una manera de “salvar vides”. S’han creat a més dues unitats pel manegi d’aquest tipus de pacients crítics que pivoten entre els cinc principals hospitals de Catalunya: el Clínic, Bellvitge, Vall d’Hebron, Trias i Pujol i Sant Pau, més el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

Les dues unitats donaran suport als hospitals comarcals. S’atendrà els pacients crítics in situ per estabilitzar-los i que es quedin on estan o bé traslladar-los. Comella ha presentat aquest projecte com una iniciativa d’abast nacional que promou el treball en xarxa. “Es tracta dque els pacients tinguin les mateixes garanties, d’oportunitats i de seguretat”, ha remarcat.

A l’any uns 1.400 pacients es podrien beneficar d’aquestes unitats, que a més també serviran per transferir coneixement als hospitals més petits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa