Marlaska ascendeix un comissari veterà d’Euskadi com a cap de la divisió Econòmica

Julio Casal també va ser cap del CNP a Tarragona

Canvi clau en l’estructura de comandament uniformat del Cos Nacional de Policia El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha ascendit el comissari principal Julio Casal Jiménez a cap de la poderosa Divisió Econòmica i Tècnica de la Policia Nacional. Fins ara era el secretari general d’aquesta divisió i havia passat amb anterioritat per un càrrec a la Secretaria d’Estat de Seguretat.

Casal Jiménez va ingressar a la Policia en l’any 1980, i el seu primer destí va ser la Prefectura Superior de País Basc, on va romandre fins a l’any 1995. Posteriorment va desenvolupar diversos llocs de responsabilitat fins que, després del seu ascens a comissari el 2010, va ser destinat a la Comissaria Provincial de Tarragona.

Va exercir el càrrec de sotsdirector general adjunt de l’Organisme Autònom de Gerència d’Infraestructures i Equipament de la Secretària d’Estat de Seguretat. És a dir, signava les compres de material pel cos. Va ser cap de la Unitat Central d’Intel·ligència de la Comissaria General d’Informació el juny de 2019.

Nou comentari