El Govern tanca centres escolars i universitats a partir de divendres

El Govern ordenarà el tancament d’universitats i centres escolars a partir de divendres i durant 14 dies com a mínim, ha confirmat el president de la Generalitat, Quim Torra. En una compareixença al costat el conseller de l’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, el president ha informat que s’ha decidit passar de la fase d’alerta a la fase d’Emergència 1. Un consell de Govern es reunirà de forma extraordinària aquesta tarda per aprovar aquesta mesura.

A hores d’ara es confirmen 200 casos de coronavirus a Catalunya.

El conseller Buch ha recordat que hi ha quatre fases d’alerta: pre-alerta, alerta, Emergència 1 i Emergència 2. El Govern treballa per “poder garantir qualsevol servei bàsic” a tot el país. Buch ha manifestat que la decisió de canviar de fase és una manera d’avançar-se per poder “treballar en mesures de protecció civil de manera molt concreta”.

A banda del tancament de centres, Buch ha dit que el Govern treballa per reduir l’activitat laboral “sobretot amb els torns”. El Govern insisteix en donar impuls al teletreball i la flexibilització de torns amb l’objectiu de reduir fins a un terç la capacitat del transport col·lectiu.

Per la seva banda, Vergés ha comentat que es preveu un augment de casos en el futur i les mesures que s’estan prenent poden evitar tensions al sistema sanitari. Vergés ha insistit que les experiències a d’altres llocs del món recomana que “baixem el ritme”.

Nou comentari