El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem condemna la revista Mongòlia a indemnitzar un torero per un fotomuntatge
  • CA

Una indemnització de 40.000 euros. La sala civil del Tribunal Suprem ha confirmat que la revista humorística Mongòlia haurà d’indemnitzar amb 40.000 euros al torero Ortega Cano per vulnerar el seu dret a l’honor i a la pròpia imatge a l’divulgar amb fins publicitaris un fotomuntatge amb el qual es va fer “escarni” de l’extorero.

La Sala ha desestimat el recurs de cassació interposat per l’Editorial Mong SL, propietària de la revista humorística, contra la sentència de l’Audiència Provincial de Madrid, que a l’igual que la dictada per un jutjat d’Alcobendas, va declarar la vulneració del dret esmentat i li va imposar el pagament d’una indemnització de 40.000 euros per danys i perjudicis.

Segons els fets provats, amb la finalitat de publicitar un espectacle musical que s’anava a celebrar la nit de l’dissabte 12 de novembre de 2016 a la ciutat de Cartagena (Múrcia), l’entitat Editorial Mong S.L. (EM) va elaborar i va autoritzar la difusió d’un cartell titulat “Mongòlia Musical 2.0” . El cartell mostrava un fotomuntatge amb la cara de l’ex matador de toros, vidu de la tonadillera Rocío Jurado i el cos d’un extraterrestre sostenint a les mans un altre rètol amb el text “Antes riojanos que murcianos” i assenyalant “Estamos tan a gustito…”. Tot això sobre un fons en el qual es veia un plat volador en un paisatge aparentment no terraqüi i acompanyat de la llegenda “Viernes de dolores … sábados de resaca». El tribunal considera que en cap moment Ortega Cano va autoritzar l’ús de la seva imatge per a tal finalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa