Borrell reconeix que parlar de l’opositor rus Navalni “no sortiria gratis”

L'Alt Representant diu que el ministre d'Exteriors rus el va "advertir" que mencionaria Catalunya si parlava de Navalni

L’Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, ha assegurat aquest dijous sobre la seva polèmica visita a Rússia al febrer que no hi va anar a “discutir si la situació” del president d’ERC, Oriol Junqueras, és “la mateixa” que la de l’opositor rus Alexei Navalni”. En un acte organitzat pel ‘think tank’ Real Instituto Elcano, Borrell ha dit que el ministre d’Exteriors rus, Serguei Lavrov, el va “advertir” que mencionaria l’afer català si parlava de Navalni per “demostrar” que la Unió Europea “també té problemes interns de drets humans i llibertats”. En aquest sentit, l’Alt Representant ha afirmat que sabia que parlar de l’opositor rus “no sortiria gratis”.”Això em va posar de manifest que Rússia no accepta que li plantegin temes de drets humans. Per a Putin és una qüestió existencial”, ha remarcat Borrell, que ha admès que la capacitat de la Unió Europea per “transformar internament” Rússia és “limitada”. “Hem de tenir una relació complexa amb ells. Contenir-los i alhora treballar amb ells en qüestions en què necessitem la seva col·laboració”, ha insistit.

Comentaris

  Ton 13/05/2021 4:43 pm
  El més fastigós que Déu ha portat a la terra.
  bs 13/05/2021 4:36 pm
  execrable i repugnant individu
  Ramon 13/05/2021 3:41 pm
  Si ara Mauritània se les té amb els espanyols posem que per l'explotació dels volcans subaquàtics, els moros -moros stricto sensu- en tenen prou amb refregar-los si n'arriben de ser de fills de la gran puta amb Catalunya i que vés que no ens reconeguin. I ja tens els espanyols amb pantalons i calçotets a l'alçada dels turmells concedint-los-ho tot. Començo a estar-ne una mica fart, d'aquestes "solidaritats". Només en traiem el plaer de veure Espanya humiliada.
   Ramon 13/05/2021 4:17 pm
   Va, espanyol, ara que ja t'has desfogat la ràbia amb els negatius potser que t'apugis pantalons i calçotets, o encara ensopegaràs.
  ciutadà 13/05/2021 3:23 pm
  Cretí.
  Ramon 13/05/2021 3:22 pm
  Letònia, Rússia, el Marroc, tothom que té un desencontre amb Espanya els refrega per la cara als espanyols que són uns fills de la gran puta amb nosaltres. Però llavors Espanya cedeix i aquí s'acaba tota la gran solidaritat d'aquells països. Una "solidaritat" que no li serveix de res a Catalunya. Una "solidaritat" que només serveix perquè ells en treguin profit.

Nou comentari