VÍDEO | Tragèdia al Brasil: 10 morts per l’esfondrament d’un penya-segat

Deu persones han mort al Brasil després que un penya-segat s’hagi esfondrat a sobre unes llanxes que navegaven pel llac de Furnas, a l’estat de Minas Gerais. En un vídeo difós a les xarxes es veu com un tros del penya-segat cau amb força sobre dues embarcacions que no tenen temps de fugir. Una trentena de persones estan ferides i els equips de rescat han pogut localitzar tots els desapareguts.

“Totes les víctimes [mortals] estaven a la mateixa llanxa”, ha explicat el portaveu dels bombers de Minas Gerais, el tinent Pedro Aihara. “Les persones que estaven a la resta de llanxes han estat rescatades”. L’accident va tenir lloc el dissabte al migdia. Segons els equips de rescat, el més probable és que la majoria de víctimes morissin per l’impacte de les roques, tot i que s’ha trobat cossos que no portaven les armilles salvavides.

Els serveis d’emergència creuen que la tragèdia s’ha produït per una suma de factors: la negligència dels pilots de les llanxes, la falta de control per part de les autoritats i la mala sort, ja que el tros de penya-segat cau de manera perpendicular, cosa poc habitual en aquesta mena de despreniments, segons afirmen els equips de rescat.

Ferits greus

Dels 30 ferits, la majoria han patit lesions lleus, però n’hi ha almenys set de greus. Tots van ser traslladats a l’hospital més pròxim, a uns 45 kilòmetres del lloc de l’accident. Segons la premsa local, la tragèdia hauria pogut ser molt més greu si diverses embarcacions no s’haguessin adonat del que estava passant. La seva reacció immediata els va permetre allunyar-se abans que caigués el tros de penya-segat.

Alguns mitjans denuncien que l’empresa que organitza els viatges pel llac no havia proporcionat suficients armilles salvavides per a tots els turistes. Dos menors d’edat que sí en portaven es van poder salvar després de caure a l’aigua per l’impacte de la roca. També asseguren que des del 2012 estava prohibida la navegació a prop de la zona esfondrada, ja que va aparèixer una esquerda important que mai es va avaluar a fons.

Comentaris

    DesDelBrasil Gener 09, 2022 | 23:28
    2012: un metge brasiler i gran navegador per llacs i mars va fer una foto de la placa que ha caigut. I la va penjar al seu facebook tot comentant que allò cauria tard o d'hora. I ara ha declarat que a l'època hi havia uns 10 metres més d'aigua al nivell del llac (és un llac de presa elèctrica). Evidentment com tot al Brasil ningú va fer res tots aquests anys sabent el perill. La vida té molt poc valor al Brasil. No han fet pas res perquè així continuaran anant-hi els turistes brasilers. Com diu el Psicòpata de Brasília: hem de conviure amb el virus, tothom s'ha de morir, cal ésser forts i la resta de collonades que només els seus fanàtics i ignorants seguidors es creuen. Al davant hi tenen IL CAPO DEI TUTI I CAPI, en Lula de Silva. Un Gran Lladre que va enfonsar ell i el seu partit el Brasil de tant robar massivament durant 12 anys. Va produir la crisi econòmica del 2015. Imagineu la corrupta societat espanyola amb els partits polítics, els militars, policies, jutges, empreses públiques de l'IBEX i la Monarquia. Heu de multiplicar per 1'000 el nivell de corrupció i estendre'l a tota la societat. Amb l'afegitó dels 20 milions de Criminals que maten per quatre rals.

Nou comentari