El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una persona mor a la mina de Vilafruns d’ICL
  • CA

Un home de 55 anys i veí de Puig-Reig (Berguedà) ha mort aquest dijous al matí en un accident a la mina d’Iberpotash de Vilafruns, a Balsareny (Bages). Segons informa Mossos d’Esquadra, els fets han passat pels volts de les 11.35 del matí quan al treballador li ha caigut una pedra al damunt mentre treballava a l’interior de la mina. Tot i la ràpida actuació dels serveis d’emergències, no ha estat possible salvar-li la vida. L’accident ha tingut lloc a la mateixa mina on fa tres setmanes un treballador de 45 anys de Manresa hi va perdre la vida. Fins al lloc s’hi han traslladat diverses patrulles de Mossos, Bombers i del SEM. Els Mossos han posat els fets en coneixement del jutjat de Manresa i del Departament de Treball.

De la seva banda, fonts d’Iberpotash han confirmat a l’ACN que l’accident s’hauria produït a la cinta transportadora de la mina. Tot apunta que la cinta s’hauria despenjat i, un cop els treballadors l’han arreglada, l’han tornat a penjar i seria en aquest moment que s’ha tornat a despenjar. Això ha provocat un despreniment que ha causat la mort del treballador.

Des del sindicat CCOO havien comunicat aquest matí abans de saber-se la noticia de l’accident mortal que suspenien la vaga previst pel 30 de juny, però, un cop s’ha fet públic el sinistre, han tornat a convocar l’aturada amb el lema ‘Per la seguretat a la mina’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa