El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos frenen l’expansió d’una megafactoria de marihuana al Tarragonès
  • CA

En el punt just. Els Mossos han aturat l’expansió d’un megafactoria indoor de marihuna al Tarragonès. Segons ha explicat la policia catalana, la investigació ha permès intervenir 2.100 plantes de maria, 17.000 euros i una arma de foc, a més d’evitar la posada en marxa de dues naus industrials més per la fabricació i distribució de la droga a gran escala. L’operació ha acabat amb la detenció de set homes, sis de nacionalitat albanesa i un d’espanyola,  i una dona investigada. Se’ls acusa dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i frau de fluid elèctric.

Diners en efectiu en el decomís d’aquest dimarts en l’operatiu antidroga dels Mossos/CME

 

Les perquisicions es van encetar el mes de gener en assabentar-se que en una casa del Catllar s’estava cultivant marihuana. La investigació va començar amb un control nocturn de la zona, quan es va constatar el soroll contínuo de maquinària de refrigeració i una forta olor de marihuana que sortia de la casa sospitosa. El control i seguiment van permetre als Mossos establir i identificar la trama de l’organització. Així, l’estructura criminal tenia tres estaments diferenciats, els jardiners, els instal·ladors i la direcció de l’entramat que comptava amb la participació d’un empresari que aprofitava el seu patrimoni i entramat comercial per destinar-lo a aquesta activitat criminal.

 

A més, l’empresari es reunia sovint amb el cap de l’organització i participava de forma activa i directa amb la venda i la distribució de droga atès que supervisava i col·laborava amb les tasques d’instal·lació de la futura plantació que havia d’ocupar les dues naus que pertanyien a la seva empresa fins feia dos mesos aproximadament. Cal remarcar que en dues de les naus de Vila-seca hi havia part de la instal·lació finalitzada i 1.000 torretes preparades per ser plantades amb un potencial de cultiu que podria haver superat amb escreix les 3.000 plantes. Així mateix, durant el decurs de la investigació tambés es van detectar que l’organització estava directament vinculada a una plantació de marihuana de més de 3.000 plantes que es va localitzar a Abrera (Baix Llobregat) a mitjans de gener.

 

Amb els diferents indicis incriminatoris, els investigadors van realitzar aquest dimarts sis entrades i perquisicions simultànies, tres d’elles a Vila-seca i la resta al Catllar, Salou i La Pineda. A més dels set detinguts, el balanç de l’operatiu ha acumulat prop de 2.100 plantes de marihuana, 17.000 euros en efectiu, quatre vehicles d’alta gamma, una arma curta semiautomàtica del calibre 22 i dues caixes de munició, més de 100 transformadors i làmpades, gran quantitat de terminals de telefonia mòbil (habituals en aquesta tipologia delictiva), humidificadors, aparells d’aire condicionat i documentació, entre d’altres objectes.

 

Amb l’operatiu policial d’avui es dóna per desarticulat el grup criminal pendent de l’estudi i anàlisi de la documentació intervinguda. Els set detinguts resten en dependències policials a l’espera de passar en les properes hores a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona

02

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa