El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Intervinguts centenars de tests d’embaràs i droga
  • CA

La Guàrdia Civil ha informat de la intervenció de prop de tres-cents tests d’autodiagnòstic mèdic, relacionats amb el control de drogues i embaràs a diversos comerços de Reus i Tarragona que no tenien llicència per vendre’n. El decomís es va portar a terme el passat dia 20 als dos municipis per especialistes de la patrulla fiscal de l’institut armat que tenen la base operativa a Cambrils.

De fet, els agents havien rebut notícies, sobre l’exposició per a la venda de productes sanitaris per a diagnòstic in vitro, anomenats habitualment test d’autodiagnòstic, tant per detectar embarassos o bé el control de consum de drogues. Aquests dos productes, estan considerats com a productes sanitaris i, per tant subjectes, a diferent normativa, basada en una normativa europea. En definitiva, tenen la seva venda permesa únicament i exclusiva a farmàcies.

Els agents van encetar l’Operació TESTER, el matí del dia 20 de gener passat, que consistia en inspeccionar comerços aliens totalment al camp sanitari, on havien rebut notícia de l’existència d’aquests productes. En total, en vcan decomissar 300. Ara la policia investiga l’origen i el traçat comercial dels productes fins a l’arribada a aquests establiments. Un entramat estrany que podria incloure altres tipus de mercaderies, a la vista que no es poden comercialitzar productes fabricats en països no pertanyents a la Unió Europea sempre i quan el fabricant dels mateixos no hagi designat un representant autoritzat establert al territori de la Unió Europea.

De fet, la Guàrdia Civil ha incrementat aquests controls dels productes sanitaris i la seva traçabilitat arran de la pandèmia de la COVID. En aquest sentit, alerten de la possible venda fraudulenta de test per detectar el coronavirus en establiments no autoritzats. D’aquí la vigilància de la unitat fiscal especialitzada de l’institut armat. Els productes van ser posats a disposició de l’Agència de Salut Pública de Catalunya pel seu destí definitiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa