El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un home mata l’exparella i la filla de només onze mesos a Cantàbria
  • CA

Brutal crim a Cantàbria. La Guàrdia Civil d’aquest territori ha detingut aquest migdia a El Astillero (Cantàbria) un home de 43 anys pel presumpte assassinat de la seva exparella de 40 anys i la seva filla de només 11 mesos. La policia judicial de la Guàrdia Civil de la zona està investigant a hores d’ara els dos presumptes assassinats, segons ha informat la Delegació del govern espanyol en nota de premsa. Els fets, sobre els quals l’autoritat judicial ha decretat el secret de sumari, han ocorregut a un habitatge de Liaño de Villaescusa, també a Cantàbria.

Efectius de la Guàrdia Civil han localitzat els cossos sense vida de la dona i la seva filla en l’habitatge després que els seus familiars denunciessin aquest divendres la desaparició d’ambdues. El detingut tenia una ordre d’allunyament de la seva exparella dictada pel Jutjat penal número 5 de Santander.

Aquest mateix divendres la Universitat de Barcelona ha fet públic un informe sobre les violències sobre les dones. Entre les conclusions de l’estudi està el fet que una de cada quaranta-cinc dones a Espanya patirà una agressió sexual en algun moment de la seva vida. També adverteix la baixa penalització que hi ha entre els agressors. Qui comet un delicte contra la llibertat sexual té una probabilitat del 5% de ser detingut, acusat o condemnat, segons destaca el document. Amb tot, els impulsors del projecte demanen una enquesta específica a l’Estat sobre violències sexuals per millorar la fiabilitat de les estimacions.

Un dels exemples que demostren la baixa penalització entre els agressors sexuals és el cas de la brutal violació que va patir una menor a Igualada el passat 31 d’octubre. Els autors d’aquest crim encara no han estat detinguts malgrat que fa gairebé dos mesos d’aquesta violació i els Mossos investiguen el cas des que es va donar a conéixer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa