Els furts i els delictes cauen dràsticament a Catalunya

Els furts i delictes registrats a Catalunya des que el Govern va demanar el confinament han caigut dràsticament i es situen molt per sota de la mitjana habitual. Els Mossos d’Esquadra han assegurat que el nombre de detencions fetes també cau en picat. De fet, asseguren que el dilluns 16 es van produir un 50% menys de detencions en comparació amb el primer dia de març i es va passar de les 146 detencions del dia 1 a 59 aquest dilluns. Pel que fa a robatoris violents també s’ha aconseguit reduir la xifra i a Barcelona ciutat s’han comptabilitzat només 7 fets aquest dilluns, quan la mitjana és de 50 al dia.

Els fets delictius a Catalunya han caigut en picat des de l’anunci del Govern sobre el confinament per risc de contagi del coronavirus. Un dels indicadors més important és el nombre de detencions. El diumenge 1 de març es van produir 146 detencions a tot Catalunya, mentre que aquest dilluns 16 de març va caure fins a 59. Això representa una disminució de més del 50% (87 detencions menys).

Per altra banda, els furts també han disminuït. La mitjana diària d’aquest tipus de fets a tot Catalunya és de 550 furts, però a partir del 14 de març la xifra es redueix als 103. A Barcelona aquesta tendència encara és més marcada ja que s’ha passat dels 300 furts a tan sols 25 fets denunciats aquest dilluns 16. En el cas de la capital catalana, aquest tipus de robatoris sense violència representen un 60% de tots els delictes que es denuncien.

Pel que fa als robatoris violents denunciats a Catalunya, tant a la via pública com en els transports i establiments comercials, les dades delinqüencials experimenten la mateixa línia descendent, passant d’una mitjana de 90 fets diaris durant les dues primeres setmanes del mes, a 14 fets denunciats el dilluns passat, 16 de març. A Barcelona les dades relacionades amb robatoris violents apunten la mateixa tendència i baixen fins a situar-se a 7 fets quan la mitjana és de 50 diaris.

Nou comentari