La fiscalia arxiva tres diligències per la gestió de residències a Catalunya

El ministeri públic manté el seguiment per la via civil d'una setantena de centres

La fiscalia ha arxivat tres diligències penals per la gestió de la covid-19 en residències a Catalunya i en manté obertes un total de 27, segons ha informat la Fiscalia General de l’Estat. Els tres arxivaments corresponen a investigacions que havia obert la Fiscalia Provincial de Barcelona. En total, en les últimes setmanes aquesta fiscalia ha arxivat tretze investigacions i n’ha remès una altra que havia obert per la denúncia d’un particular contra l’administració als jutjats de Martorell i Sabadell. En l’àmbit civil, el ministeri públic continua fent el seguiment d’una setantena de centres. En el conjunt de l’Estat, la fiscalia té obertes 229 investigacions penals i 185 diligències civils, amb dades del 6 de juliol.

La Fiscalia Provincial de Barcelona manté 10 diligències penals obertes, tres menys que la setmana passada. Entres les investigacions que manté, n’hi ha una per la denúncia interposada per familiars de diferents geriàtrics i una altra per una denúncia contra el Govern de la Generalitat. La fiscalia de l’àrea de Granollers manté obertes quatre diligències. Entre les obertes, n’hi ha una incoada després d’una denúncia d’un particular contra personal sanitari d’una residència.

A l’àrea de Sabadell continuen obertes cinc diligències; a la de Terrassa, una; a la de Mataró, tres; a la de Manresa-Igualada, dues, i a la Fiscalia Provincial de Tarragona, una altra. La Fiscalia Provincial de Girona té oberta una diligències per la denúncia interposada per una associació en relació a una residència. Tot i que la Fiscalia General de l’Estat no ho concreta en el seu comunicat, segons va publicar l’ACN fa unes setmanes, la fiscalia investiga el geriàtric Palafrugell Gent Gran després que l’associació de familiars de residents i usuaris del centre n’informés la fiscalia.

 

Àmbit civil

Pel que fa a l’àmbit civil, la fiscalia manté el seguiment d’una setantena de centres. En aquests casos, es fa un seguiment de la situació als centres i per a la protecció dels usuaris. La Fiscalia Provincial de Barcelona manté oberta una diligència que inclou el seguiment de setze residències. La de Granollers manté el seguiment a set centres; la de Vilanova i la Geltrú-Gavà, onze, una d’elles genèrica; la de Sabadell, 25; la de Manresa-Igualada, dues, i la de Terrassa, dotze.

La Fiscalia Provincial de Tarragona fa el seguiment en l’àmbit civil de dues residències, i la de Girona té oberta una diligència genèrica de seguiment de residències.

 

Procediments penals

Pel que fa als procediments judicials, la fiscalia informa dels mateixos que fa dues setmanes. Continuen oberts dos procediments als jutjats de Sabadell, un d’ells per desatenció i falta de tractament, i un altre als de Cerdanyola, per presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió del deure de socors. També es manté oberta una investigació al jutjat d’instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú en relació a una residència, una altra contra un altre centre al jutjat 7 de Gavà i una tercera al jutjat 8 també de Gavà.

Nou comentari