El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un examinador del carnet de conduir, agredit per un alumne suspès
  • CA

El sindicat UGT ha denunciat a la Direcció General de Trànsit (DGT) l’agressió que un alumne hauria fet a un examinador del carnet de conduir a Vilafranca del Penedès. Segons ha fet públic el sindicat, un noi que havia estat suspès va agredir el seu examinador amb un cop que li va trencar el nas i li va lesionar les cervicals. Una ambulància va traslladar la víctima a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, mentre els Mossos d’Esquadra van detenir l’agressor. La UGT ha lamentat els fets, tot assegurant que “fa anys” que els examinadors se senten desprotegits. El sindicat insta l’ens a implantar mesures per evitar noves agressions, amb presència d’agents de seguretat a les zones d’exàmens.

A banda, la DGT ha protagonitzat una altra polèmica aquest dimecres. Entitats ecologistes l’acusen de bloquejar el procés de reforma de les etiquetes ambientals per a vehicles “ignorant la proposta” que van presentar conjuntament el mes d’abril passat. Sostenen que la seva “paralització” està posant en risc el procés de transformació del sector del transport i la mobilitat, un fet que pot impactar directament en la qualitat de l’aire a les ciutats i la protecció de la salut de la ciutadania. També recorden que l’actual sistema de distintius ambientals ha estat molt criticat per classificar com a “ecològics” vehicles que, en condicions reals de conducció, resulten més contaminants del que diuen ser, així com per establir una classificació incoherent en determinats aspectes.

La proposta d’ECODES, Ecologistes en Acció, Greenpeace i Transport & Environment (T&E) i se centra principalment en incloure les emissions reals de CO2, reservar l’etiqueta ZERO als vehicles sense emissions i eliminar l’etiqueta ECO substituint-la per una D. “Necessitem un sistema d’etiquetatge que discrimini positivament els vehicles que realment contaminen menys”, assenyalen.

Pel que fa als canvis que es volen dur a terme des de la DGT, les entitats alerten que “poc o res” se’n sap al respecte. Així, demanen que desencalli aquesta situació en un context “d’emergència climàtica” per obtenir ciutats “més resilients”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa