El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detingut un home per mutilar galls de baralla a Girona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home i n’investiguen tres més per mutilar galls i destinar-los a baralles a Girona. El detingut és un home de 47 anys i sense antecedents que ha quedat en llibertat provisional després de declarar al jutjat.

Uns agents de trànsit van interceptar aquest dimarts una furgoneta que circulava per l’AP-7 a gran velocitat i va intentar esquivar un control de seguretat. El vehicle transportava 57 galls amb les crestes mutilades, sense plomatge i amb llargs esperons. Cap dels ocupants va saber explicar la procedència ni el destí de les aus. Així doncs, els Mossos van traslladar la furgoneta a comissaria perquè els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient i els veterinaris inspeccionessin els animals.

Les caixes que transportaven els 57 galls a l’interior de la furgoneta / Mossos d’Esquadra

A la comissaria van adonar-se que els galls eren d’una raça espanyola destinada habitualment a les baralles i que en el mercat negre poden costar fins a 700 euros per exemplar. Mentre els Mossos inspeccionaven els animals, l’home de 47 anys va presentar-se dient que era l’amo dels galls, però com tampoc va donar cap explicació coherent i la policia el va detenir per un maltractament animal. Després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el detingut ha quedat en llibertat provisional.

La policia va citar com a investigats els tres ocupants de la furgoneta pel mateix delicte. També se’ls va sancionar per no tenir l’autorització de transport públic de mercaderies ni portar el document de transport dels animals. Ara, hauran d’anar a declarar davant l’autoritat judicial quan se’ls citi. Els 57 galls van quedar en dipòsit dels Mossos en espera que el jutge dictamini el seu destí final.

Les batalles de galls a Girona

Diversos veïns gironins van denunciar al gener que, tot i estar prohibides, encara es fan batalles de galls a la ciutat. Aquests van explicar al Diari de Girona que es van trobar dos galls malferits dins d’una caixa al carrer, fet que provaria la continuïtat de les batalles.

Més notícies
Telemadrid defensa els toros i carrega contra la prohibició de Catalunya
Notícia: Telemadrid defensa els toros i carrega contra la prohibició de Catalunya
Comparteix
Boadella assegura que els catalans "volen demostrar com de cutres i salvatges són els espanyols, però s'equivoquen perquè el món dels toros no té aquesta imatge de cutre ni de casposa"
Primer pla d'un mosquit modestus picant un humà / ACN
Catalunya activa la vigilància del virus del Nil Occidental
Notícia: Catalunya activa la vigilància del virus del Nil Occidental
Comparteix
La proliferació de mosquits prevista per aquest estiu obliga a augmentar el seguiment de la malaltia, que en ocasions pot ser mortal
El virus de la verola del mico / Pixabay
Verola del mico: ni malaltia de transmissió sexual ni més risc per als gais
Notícia: Verola del mico: ni malaltia de transmissió sexual ni més risc per als gais
Comparteix
La verola del mico no té perill de convertir-se en una nova pandèmia, tot i que amaga altres perills per al col·lectiu LGTBI
Madrid ha confirmat 23 casos que estan pendents de confirmar-se amb una analítica / ICS
Què és la verola del mico i com detectar-ne els símptomes
Notícia: Què és la verola del mico i com detectar-ne els símptomes
Comparteix
La Comunitat de Madrid ha detectat 23 casos sospitosos, que de moment no han necessitat atenció hospitalària

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa