Desarticulen dos grups especialitzats en robatoris violents a establiments comercials

Els lladres havien assaltat botigues de telefonia a Barcelona, una sala de jocs a Lleida i un hotel a Mollerussa

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones que formaven part de dos grups actius especialitzats en robatoris violents. El 24 de juliol passat dues persones van atracar una botiga de telefonia de Barcelona amb un ganivet i després van fugir amb un ciclomotor. Anteriorment ja havien robat en una altra botiga de telefonia i en un hotel de la ciutat, segons la investigació. D’altra banda, el mateix dia 23 dues persones que anaven en moto van atracar de forma violenta una sala de jocs de Lleida, un hotel de Mollerussa i un restaurant. La policia els va poder detenir quan circulaven per l’A-2. Les detencions es van fer el dia 24, i tots ells acumulen nombrosos antecedents per fets similars.

El dissabte 24 de juliol dues persones van entrar a una botiga de telefonia de l’Eixample de Barcelona amb un ganivet de grans dimensions, van amenaçar el treballador i van endur-se divuit terminals telefònics i aproximadament 250 euros en efectiu. Diversos testimonis que ho van veure van intentar aturar-los quan fugien en un ciclomotor sostret. El conductor va fer diverses maniobres evasives i va envestir dos vianants, un dels quals anava en cadira de rodes.

Arran d’aquest accident, diverses persones van poder retenir un dels lladres, però l’altre va fugir després d’intimidar amb un ganivet altres vianants que volien retenir-lo. Un mosso d’esquadra fora de servei el va seguir, i en dues ocasions l’autor va escometre’l amb la seva arma blanca amb la intenció de punxar-lo. Finalment, el detingut va empentar el propietari d’una motocicleta que estava aparcada per endur-se-la, moment en què l’agent fora de servei va aconseguir detenir-lo.

La investigació ha aportat prou indicis com per atribuir-los dos robatoris violents més a una altra botiga de telefonia i a un hotel, els dies 13 i 22 de juliol, d’on es van emportar telèfons mòbils per valor de 4.500 euros i uns 400 euros més de les caixes registradores, ambdós a Barcelona. Els dos detinguts, de nacionalitat espanyola i 36 i 24 anys, sumen un total de 23 antecedents. Entre el mes de febrer i el moment en que són detinguts, el dia 23, un dels autors suma 8 antecedents, tots per fets violents.

Nou comentari