El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Demanen 5 anys de presó a dos “skins nazis” per una agressió al voltant d’una mani de SCC
  • CA

Cinc anys de presó, 1.500 euros d’indemnització, 600 euros de multa i la prohibició d’acostament a menys de mil metres durant sis anys. Aquesta és la pena que reclama la Fiscalia de Delictes d’odi per “dos skins d’ideologia nacional socialista” que es van abraonar a un sikh que venia banderes espanyoles aprofitant una concentració de Societat Civil Catalana.

 

Segons relata el fiscal, els fets es van registrar el 29 d’octubre de 2017 durant una manifestació que Societat Civil Catalana “havia convocat de repulsa cap els actes de cristalització del moviment sobiranista i independentista que acaben de passar”. Concretament estava a la confluència del carrer Casp amb Pau Claris venent banderes espanyoles. La víctima portava el turbant propi dels sikh.

 

Els acusats, a parer del fiscal, “moguts per l’aversió que sentien a tota identitat cultural, religiosa i nacional que no coincidís amb la pròpia, així com pel propòsit beneficiar econòmicament, van treure-li les quatre banderes que, destinades a la venda, portava”.  “Amb aquesta finalitat el van abordar”, continua. Així concreta que li van poder arrabassar les banderes, després d’abraonar-lo i cridar-li “moro!” i “musulmà!”. Un detall, la confusió d’un sikh amb un musulmà,  que el fiscal fa servir per retreure als acusats la seva manca de formació sociocultural. En resistir-se els acusats li van fer cops de peu i de puny. L’atac es va aturar perquè un grup de ciutadans els va separar però els agressors van marxar brandant les banderes al crit de mira, mira, morito, mira”.

 

Els acusats van ser enxampats en la manifestació que es va convocar davant el Palau de la Generalitat a la tarda. La descripció del fiscal és colpidora: tautages de l’esvàstica a la mà, la tela d’aranya al colze -símbol de l’extrema dreta- i fotografies a les xarxes amb els tres dits aixecats simulant el jurament nazi. “Van actuar des d’una noció de superioritat vinculada a posicions radicals (ideologia «Skinhead» nacionalsocialista), de les que tant la seva estètica com els tatuatges que portaven eren reflex”, conclou el fiscal. Ara el ministeri públic els demana presó per robatori amb intimidació i un delicte de lesions. Els acusats tenen diversos antecedents com atacar amb navalles ciutadans sudamericans.

Part de l’escrit de qualificació Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa