El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cop a una perillosa banda criminal que traficava amb marihuana
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i la policia nacional espanyola han col·laborat en una operació policial molt perillosa per desmantellar una plantació de marihuana a Mediona, Alt Penedès, ha informat la policia catalana en un comunicat aquest dissabte. L’operació va permetre la detenció d’un home de 29 anys de nacionalitat sèrbia i veïnatge desconegut com a presumpte autor contra la salut pública i un delicte de frau de fluïd elèctric.

La col·laboració de les dues policies ve de lluny perquè al juny ja s’investigava una organització criminal procedent de l’Europa de l’Est establerta en urbanitzacions de la comarca de l’Alt Penedès que es dedicava als cultius de marihuana per a l’exporta a Europa. La policia catalana ha informat d’algunes operacions aquest estiu, molt perilloses, perquè les bandes van armades.

La investigació ha permès ubicar on estava la plantació i es va poder fer l’entrada i escorcoll a un immoble que es trobava a la urbanització Font del Bosc de Mediona. L’entrada es va haver de fer amb el suport d’unitats especialitzades, Unitats d’Intervenció Policial de la Policía Nacional espanyola, en previsió de la perillositat dels integrants del grup criminal. Es temia que diposessin d’armes de foc, un fet cada cop més habitual entre els que es dediquen al cultiu i distribució de la marihuana.

A la casa es van intervenir 770 plantes de marihuana, així com làmpades, extractors i la infraestructura necessària per aquest tipus de cultiu i, 125 quilograms de cabdells marihuana ja envasats i preparats per a la seva distribució. La infraestructura generada pel grup criminal era molt rellevant i tenien una capacitat de producció i assecat de fins a 4.000 plantes.

El grup també disposava d’avançats i novedosos mitjans de cultiu (hidròmetres, termòmetres, fertilitzants…) que els permetia accelerar el ritme de producció de la substància estupeafent i augmentar així les collites i els beneficis econòmics resultants del cultiu de la marihuana. A més, la plantació de marihuana estava connectada fraudulentament al subministrament elèctric, fet que suposava un risc d’incendi greu i un perill per a la resta de cases del seu voltant. Els tècnics de la companyia subministradora elèctrica han calculat en 35.000 euros el frau fet pels responsables de la plantació.

Com a resultat de la investigació s’ha pogut constatar que aquesta organizació operava en aquest inmoble des de l’octubre de 2017, motiu pel qual es calcula en milions d’euros els beneficis obtinguts pel grup criminal del conreu de la marihuana des de l’inici de l’activitat il·legal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa