El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cau la reina dels lladres de rellotges de luxe
  • CA

Els Mossos desarticulen part d’un grup criminal que cometia robatoris violents arreu d’Europa i que va actuar diverses vegades a Catalunya. Els responsables dels crims al país són quatre persones d’origen romanès que robaven rellotges d’alta gamma fent estrebades violentes amb el mètode de l’abraçada. El grup es reunia a primera hora del matí i la cap repartia les feines del dia, de manera que un dels membres conduia i dues noies assaltaven les víctimes. El grup s’anava movent per diferents països, especialment per Europa, i van cometre delictes a Valls, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella i Segur de Calafell. Se’ls havia detingut prèviament a França, Bèlgica, els Països Baixos, Alemanya i el Regne Unit.

Els Mossos van rebre dues denúncies per robatoris violents a Valls, duts a terme amb una alta càrrega de violència i van detectar que cap al mes d’octubre de 2020 els responsables havien marxat de Catalunya. Van procedir, llavors, a demanar al Jutjat d’Instrucció número 2 de Valls que donés d’alta ordres de detenció dels quatre investigats més rellevants. Una de les principals investigades, però, va tornar a Altea, al País Valencià, acompanyada per membres del grup, però cap d’ells havia participat en els crims a Catalunya. La dona de vint-i-set anys i origen romanès, per tant, era la cap d’un grup multitudinari que actua per Europa.

La Guàrdia Civil d’Altea va detenir-la juntament amb la resta del grup que havia tornat al País Valencià gràcies a l’ordre de detenció emesa a Valls. Els detinguts van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Benidorm, que va decretar l’ingrés a presó pels dos robatoris a Valls. La investigació continua oberta i es preveuen més detencions d’altres persones investigades en el moment que tornin a Catalunya per cometre fets delictius de la mateixa tipologia.

El seu modus operandi era seguir persones que duguessin rellotges d’alta gamma fins al seu domicili, apropar-s’hi, preguntar-los alguna cosa i agafar-les pel braç per robar-los el rellotge. En cas que la víctima s’adonés de la situació estrebaven el rellotge amb violència fins que aconseguien endur-se’l.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa