Cau la banda dels estafadors dels SMS

Havien enviat més de 70.000 missatges falsos a víctimes per fer-les entrar en webs fictícies i robar-los contrasenyes

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup especialitzat en les estafes conegudes com smishing, una variant del phishing en la qual s’envien SMS als telèfons de les víctimes amb un enllaç que deriva a pàgines web falses que suplanten entitats bancàries i operadores mòbils per obtenir les claus i contrasenyes de les víctimes. S’han detingut quatre homes, d’edats compreses entre els 19 i els 27 anys, com a presumptes autors del delicte d’estafa i pertinença a grup criminal. La investigació es va iniciar el mes d’octubre de 2020 quan una persona va denunciar que havia estat objecte d’una estafa.

Una vegada els estafadors disposaven d’aquesta informació, feien un duplicat de la targeta SIM de la línia mòbil de la víctima, amb una doble finalitat: d’una banda accedir als codis de validació operativa enviats per les entitats bancàries i, de l’altra, per evitar que la víctima s’adonés de l’operativa fraudulenta que realitzaven amb els comptes bancaris i les targetes de crèdit que hi estaven vinculades.

Segons expliquen els Mossos es un comunicat, els integrants del grup usurpaven la identitat d’entitats bancàries, companyies d’assegurances, empreses de paqueteria i correus a més d’empreses de telefonia i enviaven massivament milers d’SMS a usuaris de telefonia mòbil on se’ls advertia que les seves claus i contrasenyes es cancel·larien si no accedien a l’enllaç que se’ls adjuntava a través dels missatges per SMS. Els investigadors han acreditat l’enviament d’un mínim de 71.000 SMS a telèfons mòbils de víctimes potencials.

Comentaris

    Kiko 05/03/2021 2:28 pm
    Quan varen arrestar els anarquistes diguereu eren Italians, perque ara no dieu la nacionalitat?
    Jan 05/03/2021 1:21 pm
    Algú ha rebut un SMS amb el missatge: "Hola [nom i cognom], su envio se entregó el [un dia abans de la data actual] en el punto de entrega. Vea donde puede recoger su paquete aqui: [un link]" ? On i com es pot denunciar això ? Atenció, si el rebeu no cliqueu el link.

Nou comentari