Aterra a Barajas l’avió d’Air Canada que ha perdut part del tren d’aterratge

La maniobra s'ha fet sense incidents després que l'aparell hagi sobrevolat durant quatre hores l'espai aeri madrileny per cremar combustible

L’avió d’Air Canada que ha perdut part del tren d’aterratge durant l’enlairament a Madrid ha tornat a aterrar a l’aeroport de la capital espanyola poc abans d’un quart de vuit del vespre. La maniobra s’ha pogut fer sense incidents, després que l’aparell hagi estat sobrevolant l’espai aeri madrileny durant quatre hores cremant combustible per rebaixar el pes de l’avió. Des del sindicat de pilots Sepla ja s’explicava que aquesta és una maniobra prevista als protocols per fer l’aterratge de forma segura. El Boeing 767 d’Air Canada amb destí Toronto ha sortit de l’aeroport de Barajas a les tres de la tarda, però poc després el pilot ha informat que havia perdut peces del tren d’aterratge que han entrat al motor, cosa que l’obligava a fer la maniobra d’emergència.

Des d’Aena s’ha explicat que, per seguretat, s’han regulat les operacions de l’aeroport, el programa del qual ha restat alterat mentre han durat les maniobres del vol amb dificultats. Un minut després d’un quart de vuit, la mateixa Aena ha informat a través de Twitter que el vol 837 d’Air Canada ha aterrat “sense incidències”, i que els mecànics valoraven l’estat de la nau per determinar la “millor forma” de desembarcar el passatge.

D’altra banda, el servei 112 de Madrid ha anunciat que s’han desplegat de manera preventiva efectius d’emergències i dels Bombers de la comunitat. Cal recordar que aquest mateix dilluns l’espai aeri de l’aeroport de Barajas ja ha hagut de ser suspès per la presència de drons.

Nou comentari