Els Mossos d’Esquadra han detingut un professor de judo de Vilafant (Alt Empordà) per abusar sexualment d’alumnes menors d’edat. L’home, que té 30 anys, va ser detingut aquest dilluns després que tres mares presentessin denúncies a la comissaria de Figueres queixant-se que les seves filles havien patit abusos sexuals per part d’aquest professor.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’home és president de l’Associació Haijime, que també ofereix classes de judo a altres municipis, com Castelló d’Empúries, Vilamalla, Cabanes o la Bisbal d’Empordà. Segons consta a la pàgina web de l’entitat, l’home és cinturó negre i té la titulació de tècnic i defensa personal de nivell I, a més de ser monitor i director de lleure titulat. També és secretari de l’associació Judo Alt Empordà i ha fet diversos cursets relacionats amb el món del lleure i l’esport.

Un calendari dels entrenaments del club de judo a l'interior de la sala polivalent de Vilafant | ACN
Un calendari dels entrenaments del club de judo a l’interior de la sala polivalent de Vilafant | ACN

De moment se sap que la investigació va començar quan tres mares de tres noies menors d’edat van presentar denúncia contra aquest home per haver abusat sexualment d’elles. De moment no hi ha més informació, però sí que se sap que les noies feien classes al club de Vilafant i que entrenaven a la sala polivalent municipal. De moment, l’Ajuntament no ha volgut fer cap declaració al respecte, segons apunta l’ACN.

Per altra banda, l’advocada i portaveu de les famílies, Olga Carbonell, assegura que aquests abusos sexuals haurien començat fa cinc anys, cap al 2016, i que s’haurien mantingut en el temps. De manera que ara mateix no es descarta que hi pugui haver més nenes o noies afectades. “No es pot descartar res i serà part de la investigació determinar si hi ha més implicacions“, assegura, a més de demanar “prudència”, ja que la investigació es troba en una fase molt inicial. L’advocada insisteix que es tracta d’uns fets “molt greus” i que les mares de les menors que van denunciar els fets en van tenir coneixement tot just la setmana passada.

Comentaris

    ciutadà Novembre 09, 2021 | 14:27
    Aixó ja passa de taca d'oli. És que tothom s'ha tornat boig o què?.
    Català Novembre 09, 2021 | 15:03
    El què passa és que abans aixó s'amagava. Mireu els capellans, entre d'altres colectius. Ara tot va sortint a la llum i n'hi ha que els sembla increïble.

Nou comentari