Vilafranca posa en servei una aplicació per alertar la Policia Local en cas de violència de gènere o robatori

En prémer el botó d’avís s’envia una alerta visual i sonora que arriba a la comissaria

Vilafranca del Penedès posarà en marxa dilluns vinent una aplicació per a dispositius mòbils per alertar de forma immediata la Policia Local en cas de violència de gènere, contra el col·lectiu LGTBI+ o en cas de robatori. Com la implantada en molts d’altres municipis catalans, en pitjar el botó d’avís, l’aplicació enviarà una alerta visual i sonora a la policia indicant que hi ha una persona —que prèviament s’ha hagut de registrar— demanant ajut, per quin motiu ho fa i la geolocalització. Un cop rebuda l’alerta, s’enviarà un SMS a la persona confirmant que s’està atenent el seu cas. Des del consistori destaquen que l’aplicatiu serà molt útil durant la Festa Major del municipi que començarà el 29 d’agost i han fet una crida a utilitzar-la.

Tot i que de moment permetrà alertar de situacions de violència de gènere i contra el col·lectiu LBTBI+, l’Ajuntament destaca que es tracta d’una plataforma oberta al conjunt de la ciutadania que es pot anar omplint de contingut amb noves alertes per denunciar altres tipus de delictes o situacions.

També han volgut deixar clar que el fet de registrar-se a l’aplicació no suposa que la Policia Local conegui la geolocalització dels usuaris, sinó que la geolocalització s’activa tan sols si es fa ús d’alguna de les alertes previstes.

Nou comentari