El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Víctimes de la colza amenacen amb retransmetre el seu suïcidi al Prado
  • CA

Sis víctimes de l’oli de colza han anat aquest dimarts al museu del Prado de Madrid i a la sala de Las Meninas han desplegat una pancarta en la qual demanaven una reunió urgent amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Tan urgent que han amenaçat amb suïcidar-se davant del quadre de Velázquez si el líder socialista no els donava resposta en un període de sis hores. Han assegurat que es prendrien unes pastilles per tal d’anar perdent la vida mica en mica.

No obstant, la amenaça no ha durat gaire estona, ja que la policia ha entrat dins del museu per aturar la mobilització, i ha acabat detenint una persona que no ha volgut aturar la seva acció de protesta i amenaçava amb autolesionar-se. Un altre manifestant ha decidit anar-se’n del museu amb la persona detinguda.

Per altra banda, el museu del Prado ha ofert un espai als protestants perquè la resta d’afectats, que han entrat de manera separada encara que portaven la mateixa samarreta, poguessin atendre els mitjans de comunicació. El que demanen aquests manifestants, i així ho han transmès a través d’un comunicat, és que Pedro Sánchez es comprometi públicament a una trobada abans que finalitzi el mes amb un mediador voluntari o un representant internacional i coneixedor del cas del Síndrome d’Oli Tòxic de la Unió Europea, un advocat, un representant de l’oposició del partit majoritari i un comunicador independent.

Tot i que els manifestants asseguraven que seguirien tancats al museu fins que la seva situació es resolgués, fonts del Museu del Prado han assegurat a l’agència Europa Press que consideren que la situació està completament controlada i normalitzada un cop s’ha aconseguit fer una acció pública i atendre els mitjans de comunicació per explicar quins són els motius que els han dut a manifestar-se d’aquesta manera davant d’un dels quadres més famosos de l’art espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa