El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés demana temps per estudiar “bé” les noves prohibicions
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat aques dijous temps perquè els tèncics puguin fer “bé” la seva feina per definir les prohibicions que s’hauran d’aplicar per frenar el repunt de casos de Covid-19 a Catalunya. La concreció de les restriccions es produirà entre avui i demà, tenint en compte que en principi aquest divendres (a les 6 de la matinada) s’aixecaria el confinament perimetral municipal de cap de setmana per passar a ser comarcal. “Hem de donar temps al treball tècnic amb l’ànim de donar la informació el més aviat millor i d’anticipar-nos respecte a la situació epidemiològica”, ha apuntat Vergés.

A banda, respecte a la situació per Nadal, Vergés ha dit que continuarà el confinament perimetral de Catalunya —que estava previst que s’aixequés en el tram 3 i el país continua en el tram 1—. Es permetrà la mobilitat de persones per anar a veure les seves famílies fora de Catalunya.

Vergés ha dit que el Govern prendrà les mesures “que s’ajustin a la realitat” i “protegeixin” els professionals sanitaris que poden fer front als nous malalts. La consellera ha recordat que això depèn dels contagis i de la interacció social.

En aquest sentit, Vergés ha recordat que abandonar la mascareta quan les persones es relacionen amb persones de fora de la seva bombolla “és un risc”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa