El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut diu que la vacunació dels nens depèn de l’Estat
  • CA

El Departament de Salut ha recordat que l’inici de la vacunació dels menors de 12 anys depèn de la decisió que prengui el Ministeri de Sanitat. La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, ha explicat en una roda de premsa sobre la situació epidemiològica als centres educatius, “es van complint poc a poc els passos” per fer possible la vacunació infantil. “Després que l’EMA aprovés l’ús de la vacuna en infants de 5 a 11 anys, el següent pas és que el ministeri aprovi definitivament l’ús de la vacuna, sembla que això es produirà, no ens queda massa dubte”, ha manifestat. La Generalitat ha demanat extremar les precaucions a les escoles i que les celebracions de Nadal es facin si es pot a l’exterior fent ús de la mascareta. El 75% dels casos positius que es declaren en centres educatius corresponen a persones menors de 12 anys.

Asso ha afegit que “el punt clau serà saber amb quin volum i quina periodicitat arribaran les vacunes per poder traçar una estratègia oportuna per poder ser el més àgils possible per vacunar aquest col·lectiu”. De moment, “no hi ha estratègia de vacunació encara, quan Sanitat ho aprovi, per quina franja i, un cop tinguem questa dada sobre la periodicitat i volum de vacuna organitzarem l’estratègia”, ha afegit.

A dia d’avui, arreu del territori català hi ha un total de quatre centres confinats —2 escoles bressol i 2 llars d’infants-, 134 grups confinats, 28.969 alumnes confinats i 955 professionals confinats, ha explicat la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, en la mateixa roda de premsa. La situació és sensiblement millor a la que hi havia el 2020.

Els contactes estrets han de fer quarantena i una PCR si no estan vacunats o no han passat la malaltia. Si estan vacunats o l’han passada no cal quarantena, però s’han de fer un TAR a l’atenció primària (si s’és alumne d’educació infantil, de primària o centres d’educació especial), o a una farmàcia (si s’és alumne d’ESO, d’educació secundària post obligatòria, d’altres ensenyaments o si s’és docent). A més, els centres segueixen amb les mesures anti Covid de ventilació, mascareta, rentat de mans i ventilació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa