La vacunació contra la Covid ha evitat mig milió de morts segons l’OMS

La vacunació contra la Covid-19 ha evitat 469.186 morts entre persones majors de 60 anys, segons apunta un estudi publicat aquest dijous elaborat pel departament de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa i el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès). L’estimació, apunten l’ECDC i l’OMS, no inclou les vides salvades amb la vacunació de menors de 60 anys ni per la reducció de la transmissió del virus. L’estudi assenyala que des del desembre del 2019 s’han registrat 1,5 milions de morts a Europa i que el 90,2% de les defuncions han estat de persones majors de 60 anys.

També remarca que on més morts s’han evitat és on hi ha més població amb la pauta completa. “El ràpid desenvolupament i administració de vacunes contra la covid-19 ha donat molta protecció a milions de persones vulnerables a patir una malaltia greu o a morir”, apunten l’OMS i l’ECDC, que avisen que la vacunació està sent “desigual” al continent.

Aquest dijous l’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha donat llum verda a la vacunació de nens d’entre 5 i 11 anys amb el vaccí per combatre el coronavirus de Pfizer-BioNTech. Això podria augmentar molt el percentatge de població vacunada si els estats fan cas de la recomanació de l’EMA. Després d’una reunió, els científics d’aquesta agència europea han validat els estudis clínics realitzats amb uns 2.000 nens que indiquen que la vacuna per als menors d’edat és igual d’efectiva i segura que amb els adults.

La dosi, però, serà menor que la que es fa servir per als majors de 12 anys: una tercera part de l’habitual. Es recomana que el vaccí s’administri en dues injeccions separades per un espai de temps de tres setmanes. Es tracta del primer cop que una vacuna contra la Covid-19 rep l’autorització de la Unió Europea per ser administrada en aquesta franja d’edat. Va ser a finals del mes de maig quan l’EMA va aprovar l’ús de Pfizer-BioNTech en adolescents d’entre 12 i 15 anys.

Comentaris

  Joan Novembre 25, 2021 | 20:05
  bla bla bla més propaganda. Compte, ha salvat; "ha evitat 469.186" ...el número exacte parla per si sol.
  Ciència ficció Novembre 25, 2021 | 22:26
  Veurem quants n'acaba provocant els propers anys.
  Jaume Novembre 26, 2021 | 17:47
  Avui matí he enviat un comentari incloent links informatius de diaris i pàgines web oficials i encara estic esperant que els publiqueu. Que feis censura al mon.cat?

Nou comentari