Un alcalde i un regidor accepten les vacunes d’una residència que les havia de llençar

Sergi Pedret, batlle de Riudoms, afirma que el centre els va oferir unes dosis que sobraven

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, i un regidor del govern van rebre dimarts la vacuna de la covid-19 a la residència geriàtrica l’Onada. Segons ha avançat Tarragonadigital.com i ha confirmat l’alcalde en un comunicat, van accedir a vacunar-se, a petició dels responsables de la residència, per no haver de llençar dues dosis sobrants de la jornada de vacunació. L’alcalde ha explicat que en tot moment van seguir les indicacions dels sanitaris i ha apuntat que, probablement, des del centre van considerar que ell era una persona adequada per aprofitar la dosi perquè “per temes de gestió de la crisis sanitària són habituals les reunions de l’alcalde amb la residència”. Salut ha confirmat a l’ACN que analitzarà els fets.

En un comunicat publicat a les xarxes socials, l’alcalde ha detallat que la persona coordinadora de la residència el va trucar per explicar-li que “s’haurien de llençar” unes dosis perquè, per diferents circumstàncies, algunes vacunes programades no s’havien pogut subministrar.

“Des de l’equip de coordinació van decidir que, abans de llençar aquestes vacunes, calia aprofitar-les i van demanar-me de rebre aquesta vacuna jo i una altra persona, ja que per temes de gestió de la crisi sanitària són habituals les reunions de l’alcalde amb la residència i per tant consideren oportú fer-ho així”, afegeix Pedret.

Fonts del Departament han precisat que el personal que coordina la vacunació a la regió sanitària en cap cas va contactar amb l’alcalde, sinó que aquesta va ser una decisió de la residència. L’ACN ha pogut confirmat també que, d’entrada, el centre també va oferir una dosi al mossèn del poble, però que aquest va declinar la possibilitat de rebre el vaccí.

L’alcalde Sergi Pedret, de JxCat, apunta que va seguir les indicacions que va rebre en tot moment dels responsables de la vacunació a la residència, “confiant en el seu criteri, en la seva professionalitat i en els protocols establerts per al desenvolupament del procés de vacunació de la població”.

“A l’empara d’aquests criteris i havent rebut aquesta indicació, vaig considerar que en cap moment soc qui per decidir qui es vacuna o no es vacuna; i menys encara per negar-me a l’oferiment de vacunar-me davant la possibilitat que aquesta vacuna es llenci, cosa que es podria interpretar com una desconfiança meva cap a la seguretat de la vacuna de la covid-19”, justifica.

I afegeix: “És per aquest motiu que vaig acceptar i em vaig dirigir cap a la residència, ja que la condició era presentar-m’hi en qüestió de pocs minuts perquè probablement la vacuna podia fer-se malbé en poc temps”. Pedret explica que l’altra persona a qui es va oferir la vacuna no podia arribar-hi a temps, amb la qual cosa es va oferir la dosi a la persona que en aquell moment l’acompanyava. L’alcalde garanteix que el procés es va desenvolupar al vestíbul de la residència “seguint totes les normes de prevenció i sense cap contacte amb residents”.

“Els que em coneixeu sabeu que en el dia a dia al capdavant de l’Ajuntament només em mou estar al servei de Riudoms i la seva gent, actuant d’acord amb allò que estableixen les autoritats responsables de cada matèria. En aquest cas he fet exactament això”, conclou Pedret.

La residència lamenta la situació

De la seva banda, els responsables de la residència l’Onada han fet públic un altre comunicat en què fan una cronologia dels fets i especifiquen que un cop vacunada tota la gent prevista van sobrar quatre tomes “ja preparades per injectar” que s’havien d’administrar en un màxim de quinze minuts.

Afirmen que es va trucar “immediatament” a la responsable de vacunació del Camp de Tarragona per “consensuar” a qui s’havien de posar les vacunes.

La primera opció va ser el CAP, però la responsable ho va declinar perquè l’endemà es vacunava tot el seu personal i sobrarien vacunes. La segona opció va ser l’Ajuntament, perquè “especialment l’alcalde i també els regidors, sempre vénen a ajudar en qualsevol situació que se’ls requereix, accedint al centre”.

Va ser l’alcalde el qui va proposar vacunar el mossèn, segons l’Onada, però aquest “es trobava massa lluny del centre per arribar amb tanta urgència”.

Aleshores es va demanar “expressament” a l’alcalde que s’acostés al centre per vacunar-se i poder aprofitar el medicament. Pedret i un regidor van arribar a temps “per poder posar-se la vacuna amb total garantia”.

“Lamentem enormement haver posat en un compromís tan gran l’alcalde i regidor del municipi, quan mai va existir cap conversa prèvia ni es va planificar cap possible vacunació a la residència a persones que no fossin les que constaven al llistat”, asseguren els responsables del centre geriàtric.

Aquest fet es coneix després que Salut hagi informat avui mateix que tres infermeres que vacunaven en una residència de Terres de l’Ebre van convidar familiars directes a vacunar-se. Els han obert expeident i les han retirat de la feina.

Comentaris

  uno que vive en Tabarnia 14/01/2021 3:45 pm
  pobre Carles, a sentit sonar campanes pero no sap a on, NOI LA MATEIXA OMS VA DIR QUE DE LA VACUNA PFIZER ES PODRIA TREURE UNA DOSI MES, AVANS DE DIR TONTERIES INFORMAT, SI NO QUEDARAS CON EL QUE ETS
  Gonzalo 14/01/2021 12:38 pm
  No quiero imaginar lo que hubiese pasado si el alcalde fuera de erc... Y ya del psc, ni te cuento!!!!
  Ricard 14/01/2021 12:31 pm
  Cal tenir clar un protocol, i ja està. Vull destacar la generosa reacció del Mossèn, que va declinar l'oferiment.
   uno que vive en Tabarnia 14/01/2021 3:41 pm
   i????? la cuestio i continua sent, no? les llencem? que hipocrites que som
    Ricard 14/01/2021 3:56 pm
    No les llencem. Cal detallar el protocol i preveure aquests casos. A mi no em sembla malament el que es va fer. Dic que cal organitzar-ho per als centenars de casos idèntics que es donaran.
  Montse 14/01/2021 10:32 am
  Em feu pena tots plegats com ens hem tornat trobo molt bé el que van fer ! Si arriben a anar a buscar a una persona gran del poble sense tenir en compte si es podia vacunar, si no...què dirieu : Es el cap qui ho decideix ! No es poden posar a tort i a dret, si estaven en quarentena, o no aptes per rebre-les en aquell moment ... en fi
  15
  17
  Respon
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 14/01/2021 9:30 am
  ¿ PER QUÈ NO ES BAN VACUNAR DUES PERSONES GRANS ? En lloc del Alcalde i el Regidor ..Espero rebin UN FORT VOT DE CASTIG A LES ELECCIONS JXCAT . Que demostrin els politics que no tot val en politica ..Podien haber llado a dues persones pobres o ben grans . RES JUSTIFICA HABER VACUNADO ALS DOS POLITICS ..
  Ebrenc 14/01/2021 9:22 am
  Sempre que hi han "trapicheos" apareix algú de Jx C, quina casualitat...
  Cge 14/01/2021 6:41 am
  Quines ganes de fer mal. Les coses ben explicades, com ara fa el periodista, es veuen raonables. Considero MOLT BEN FET PER PART DEL ALCALDE. Cada cop hi ha gent més hipocrita, tot per enmerdar els que no son els teus.
  Carles Ardevol Ferrate 13/01/2021 9:37 pm
  que extrany que sobrin dosis de vacunes i quina casualitat que els hi ofereixen al alcalde de Riudoms...en tot cas l' alcalde les hauria de haber rebutjat i oferir-les a gent amb risc alt.
   Carles Bocamoll 14/01/2021 8:57 am
   Tu no has llegit l’article, no?
   Arcadi Siurana 14/01/2021 1:43 am
   Quin fàstic d’Alcalde. Puigdemont l’ha de expulsar del partit immediatament. Però que no hi havia ningú de mes edat que aquest inútil corrupte i egoista
   14
   11
   Respon
    uno que vive en Tabarnia 14/01/2021 3:38 pm
    voste coneix Riudoms?

Nou comentari