El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Troben a Catalunya el violador d’una àvia de 84 anys buscat internacionalment
  • CA

Agents de la Policia Nacional han detingut a Castelldefels un fugitiu francès responsable de la violació al seu país d’una dona de 84 anys l’any 2009. Encara que utilitzava una identitat italiana falsa per intentar ocultar-se a l’estat espanyol, ha estat localitzat i arrestat al Baix Llobregat.

Sobre l’arrestat, de 48 anys, hi havia una OEDE (Ordre Europea de Detenció i Lliurament) emesa pel Tribunal de Gran Instància de Sant-Étienne per un delicte de violació. Els fets van tenir lloc el juny del 2009 a Saint-Genest-Lerpt (França), quan el fugitiu, després d’acompanyar la víctima amb vehicle a casa, li va demana una beguda i una vegada a l’interior de la casa la va violar. La detenció del que ha sigut qualificat per la policia com “un dels criminals més buscats d’Europa” s’ha fet amb la coordinació amb la Police Nationale francesa a través de la xarxa ENFAST. La identificació de l’autor no es va poder aconseguir fins a l’any 2012. En aquell moment, arran de la seva detenció per un delicte de violència conjugal, va ser identificat pel seu ADN com a sospitós de la violació a l’anciana. El 2016 va ser condemnat en sentència ferma a la pena de 10 anys de presó.

El contacte entre les policies espanyola i francesa ha permès que la localització i detenció del fugitiu s’hagi produït en el mateix dia en què el punt de contacte francès de la xarxa ENFAST comuniqués urgentment indicis que apuntaven que era a l’àrea de Barcelona. Els investigadors de la Policia Nacional espanyola van acabar d’ubicar-lo a Castelldefels. En el moment de ser detingut portava un document d’identitat italià fals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa