El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Treballadors d’Aigües de Barcelona es confinen a les instal·lacions per garantir el servei
  • CA

Davant el greu increment del nombre de contagis registrats durant les darreres setmanes per la variant òmicron, Aigües de Barcelona ha reactivat el confinament de treballadors, de moment a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) Besòs, tal com es va fer a l’inici de la pandèmia, per garantir la continuïtat del servei essencial del cicle integral de l’aigua.  

Aquesta mesura, a banda d’assegurar que el funcionament de les infraestructures no es vegi alterat, té com a objectiu prioritari vetllar per la seguretat i la salut dels treballadors que, de forma voluntària, mantenen presència permanent des del 4 de gener a les instal·lacions de la planta depuradora del Besòs. Per assegurar-ne la màxima confortabilitat, la companyia ha instal·lat autocaravanes i els garanteix tots els mitjans i serveis que poden necessitar durant l’estada a la planta.

A més d’aquesta iniciativa, Aigües de Barcelona ha definit un protocol estricte per garantir la seguretat de les instal·lacions i la salut dels treballadors confinats a través de tests d’antígens continuats, l’ús de mascaretes FFP2 i d’equips de protecció individual (EPIs), la desinfecció de caravanes i instal·lacions, així com la restricció d’accés de proveïdors al recinte.

Aquestes mesures se sumen a les ja plantejades per a la resta de treballadors i treballadores de la companyia, com la priorització del teletreball, l’ús obligatori de mascaretes o la realització en continu de tests d’antígens. De fet, Aigües de Barcelona va realitzar, durant l’any 2021, un total de 7.000 tests als seus professionals.

L’objectiu, garantir la normalitat i la qualitat del servei perquè l’aigua continuï arribant a gairebé 3 milions d’habitants de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa