El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sitges es prepara per demostrar que es pot anar de festa sense mantenir distàncies

Els 400 assistents a l’assaig clínic de Sitges per reobrir l’oci nocturn s’han sotmès aquesta tarda a un test d’antígens, indispensable per poder accedir als bars musicals. Una llarga cua al Parc de Can Robert reunia aquest dijous la “il·lusió” i “entusiasme” dels qui s’han volgut sumar a una nit de festa experimental. “Tenim unes ganes boges de sortir i provar què passa”, ha assegurat a l’ACN un dels assistents. Després de poc més de quinze minuts d’espera, aquells que han donat negatiu de covid-19 han rebut una polsera que els acredita per accedir al conegut com a ‘Carrer del Pecat’. A partir de les 23 h, podran entrar a cinc bars musicals, on hauran de dur una mascareta quirúrgica però podran ballar i beure sense distàncies.

Els voluntaris que participen a l’assaig clínic procedeixen del Garraf, l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i l’Hospitalet. Són 400 persones que han estat seleccionades entre els més de 500 inscrits que van voler ser aquesta nit a Sitges. Un equip liderat per l’institut d’investigació IDIAP Jordi Gol s’ha encarregat de fer la tria en base a criteris científics.

Entre els assistents consultats per l’ACN, tots compartien les ganes de deixar enrere les restriccions imposades per la covid-19 i reviure les sensacions d’una nit de festa. “Hem recuperat els sopars, però encara falta poder sortir pel ‘Carrer del Pecat’. Ara mateix està irreconeixible, amb els locals tancats”, ha apuntat Joan Vidal, veí de Sitges, que aquesta nit serà a l’assaig amb la seva xicota i una amiga. “Volem viure aquesta experiència”, ha afegit.

Prop seu, Hamzh Baig ha destacat que l’assaig arriba en un moment idoni, “just quan s’han acabat les classes de segon de Batxillerat”. Ha assegurat que entre els seus amics “hi ha moltes ganes d’oci nocturn, moviment de gent, música i disbauxa”, alhora que ha celebrat veure que es reactiva la feina dels treballadors dels pubs.

Al mateix recinte on s’han fet les proves aquest dijous, una altra assistent, Lia Velasco, ha aplaudit poder sortir de festa als bars musicals “perquè fins ara tot ha estat fer festes a cases d’amics”. “Es troba a faltar poder ballar com abans de la pandèmia, tot i que es farà estrany això de fer-ho amb mascareta”, ha reconegut.

Un entusiasme que han compartit Beatriz Barrero i José Antonio Domínguez, una parella que es declaren “assidus a la nit de Sitges”. Han lamentat que l’oci nocturn estigui tancat i s’han proposat “demostrar que, amb responsabilitat, pot funcionar sense problemes”. “Bé que agafo cada dia el tren, i no hi trobo diferències”, s’ha queixat ella.

A partir de les 23 h, tots podran accedir al carrer Primer de Maig, popularment conegut com a ‘Carrer del Pecat’. Podran entrar i sortir dels cinc locals participants sempre que ho vulguin, o bé estar-se a les terrasses. Els 400 assistents representen el 75% d’aforament total de la zona, però a cadascun dels bars musicals no està previst limitar els assistents més enllà de la seva normativa habitual.

Quan hagin passat cinc dies de l’assaig clínic d’aquest dijous, tots els participants hauran de sotmetre’s de nou a un test d’antígens per comprovar si s’han contagiat de covid-19.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No a les malalties evitables a maig 21, 2021 | 11:21
    No a les malalties evitables maig 21, 2021 | 11:21
    Es poden mantenir les distàncies i la salut, sense anar a festes alcohòliques i addictes a les drogues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa