El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón veu possible que ja s’hagi arribat al pic de la transmissió
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat aquest dijous que les dades que té el Ministeri de Sanitat poden fer pensar “que ja estiguem al pic de la transmissió” del coronavirus a l’Estat espanyol. En una roda de premsa posterior a la reunió del Comitè de Gestió Tècnica del COVID-19, Simón ha demanat prudència, però ha anunciat que hi ha motius per arribar a aquesta conclusió.

El doctor argumenta que les dades que presenta diàriament el Ministeri de Sanitat es basen en la notificació dels resultats positius en els centres mèdics, però que des del moment que una persona té símptomes fins que l’hospital notifica a Moncloa que hi ha un altre cas positiu passen entre 7 i 10 dies. A això s’hi han de sumar els 5 o 6 dies de mitjana que passen entre que una persona s’infecta i comença a notar els símptomes.

Així doncs, Simón ha exposat que existeix la possibilitat que en els propers dies les xifres d’infectats a l’Estat espanyol augmentin però que realment ja s’hagi arribat al pic de la transmissió, ja que aquestes dades van amb molts dies de retràs des que es va produir la infecció.

Així doncs, el tècnic espanyol de Sanitat considera que les mesures preses a partir del decret d’estat d’alarma ja estan tenint “un impacte substancial” en el creixement de l’epidèmia a l’Estat.

 

Insisteix que el confinament total no és necessari

Després que el govern espanyol denegués al Govern de la Generalitat la pròrroga del confinament total a Igualada, Simón ha avalat la negativa i ha insistit que “no s’ha pogut demostrar” que els confinaments més estrictes generin un “efecte important” a l’hora d’evitar la transmissió del virus.

 

El guàrdia civil del comitè, amb coronavirus

Per altra banda, el tinent general de la Guàrdia Civil Laurentino Ceña, que és director adjunt operatiu del cos i membre del comitè estatal de gestió tècnica del coronavirus ha donat positiu per COVID-19 i es troba en quarantena i treballant des de casa. Simón ha explicat que, malgrat aquesta infecció, no s’han pres mesures addicionals de seguretat entre l’equip ni s’han fet la prova, ja que no hi ha hagut “contactes estrets” amb Ceña.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa