Set defuncions en un brot de Covid a una residència de la Garrotxa

Els contagis afecten quinze usuaris i sis treballadors

Un brot de covid-19 a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) ha provocat set defuncions, segons han informat fonts del Departament de Drets Socials. El brot afecta a 15 dels 53 residents i 8 d’ells encara estan en fase d’aïllament en una zona sectoritzada de la residència. Fonts del Departament afirmen que tots els vuit contagiats que queden són asimptomàtics i dos d’ells ja podran desaïllar-se a partir d’aquesta setmana i la resta ho farà properament. El brot es va detectar a principis d’agost arran d’un cribratge que es va fer entre els professionals del centre i a partir d’aquí es van activar tots els protocols pertinents. Actualment hi ha 6 dels 54 treballadors contagiats.

Després de detectar els primers positius en els treballadors, el cribratge es va estendre als residents. En aquesta primera prova es van detectar cinc casos, però posteriorment n’han aflorat més, fins arribar a la quinzena actual. Es preveu que els propers dies es faci un altre cribratge als residents negatius per procedir al desaïllament del centre.

Comentaris

    2021 23/08/2021 8:53 pm
    I els treballadors, que tracten amb gent tan vulnerable com són els avis, per què no estaven vacunats? És que la vida de la gent gran no importa?
      A la gent gran la vacuna els protegeix poc 24/08/2021 12:49 am
      La pregunta seria si aquests avis estaven vacunats, que segurament que sí, de què els serveix la vacuna? En lloc diu que els treballadors no ho estiguessin, però és que a més a aquestes alçades ja hauria de saber que l'estar vacunat no impedeix ser transmissor i seguir contagiant a altres. Potser encara més, ja que al no emmalaltir el vacunat no sap que està infectat i contagiant.

Nou comentari