La segona onada de Covid-19, segons Salut: d’octubre a abril amb el pic per Nadal

TV3 revela un document que fa una previsió sobre el segon capítol de la pandèmia

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha elaborat un document tècnic que situa un repunt de contagis de la Covid-19 que es podria començar a notar a l’octubre, segons ha revelat TV3. El pic màxim arribaria durant les últimes setmanes d’aquest any i les primeres del que ve.

Aquest és el pitjor escenari que contempla el Departament de Salut, segons fonts que cita la cadena pública. El rebrot es podria allargar fins a l’abril. La segona onada tindria la meitat d’intensitat del virus que l’actual.

En el document, el SEM fa un càlcul del control de la pandèmia. Xifra en uns 300 el nombre de contagis que hi ha a Catalunya ara per ara i calculen que la xifra es mantindrà tot l’estiu. Seria una expansió controlable.

1.500 contagis diaris per Nadal

A la segona meitat d’octubre, però, els casos tornarien a pujar, segons aquest escenari. Podrien arribar als 400 i cap a finals d’any, per Nadal, ja serien 1.500 diaris. Aquesta xifra és similar als contagis detectats amb tests PCR als pitjors moments del mes d’abril, quan es va arribar al pic de la pandèmia, tot i que llavors no es detectaven tots els casos perquè no es donava l’abast. Per això, ara, el rebrot seria menys virulent.

A partir de febrer, els contagis començarien a remetre. La situació s’allargaria fins a mitjans d’abril quan la situació tornaria als nivells actuals.

Nou comentari