Sàmper diu que els Mossos van utilitzar la pistola Taser pel bé de la dona

Segons el conseller, un altre intent de reduir-la li hauria pogut provocar un infart

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha justificat l’ús de la pistola Taser per part de Mossos a Sabadell perquè considera que, en aquest cas, qualsevol altra actuació hagués estat pitjor. “La dona estava molt alterada i un altre intent de reduir-la hauria tingut conseqüències pitjors per a ella com, per exemple, un infart”, ha assegurat. Tot i això, el conseller ha anunciat que s’ha obert una investigació policial pels fets i ha insistit en què l’ús de la pistola elèctrica ha de ser sempre “un últim recurs”. Els fets van tenir lloc aquest dijous en un centre mèdic de Sabadell. Segons Sàmper, van ser els mateixos sanitaris els qui van demanar la intervenció policial perquè la dona havia agredit personal mèdic i gent de les consultes. 

Sàmper ha explicat que, des que els protocols permeten l’ús de la pistola Taser, els Mossos l’han utilitzat en 110 intervencions. “En un país de 7,5 milions de persones són molt poques actuacions”, ha afegit. En aquesta línea, ha dit que l’ús de la Taser no pot ser “un costum habitual” i s’ha de reservar per “a casos similars a aquest”.

Precisement avui, s’ha sabut que el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha obert una investigació d’ofici de l’actuació dels Mossos d’Esquadra en aquest cas. Ribó ha demanat a la Direcció General de la Policia informació sobre les circumstàncies que va fer que es desplacessin al lloc dels fets, per què van immobilitzar la noia i per què van fer ús de la pistola Taser. També demana saber quantes vegades van disparar, si es va valorar fer servir altres vies per reconduir la situació i si es van demanar reforços. 

 

 

Comentaris

    josep 14/12/2020 11:50 pm
    aquest samper es tan fdp com el fdp del buch
      josep 14/12/2020 11:50 pm
      aquest samper es tan fdp com el fdp del buch

Nou comentari