El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut obre la vacunació sense cita prèvia davant la disminució de peticions durant les vacances
  • CA

El Departament de Salut ha obert a partir d’aquest dimarts la vacunació sense cita prèvia entre les 16h i les 20h en els punts de vacunació distribuïts arreu del país que pots consultar aquí. A més, es podrà rebre la segona dosi en punts de vacunació específics establerts també arreu del territori. Actualment, la vacunació està oberta a partir dels 12 anys. El Departament vol incentivar la vacunació especialment entre les persones dels grups d’edat de 30 a 50 anys que encara no hagin estat vacunats amb la pauta completa.

La vacunació sense cita està exclusivament dirigida a primeres dosis de les franges d’edat obertes, és a dir, a les persones majors de 12 anys.

Salut ha impulsat aquesta estratègia davant la baixada de peticions per vacunar-se detectada les darreres dues setmanes. També han comprovat que han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten. El Departament ha afirmat que amb aquesta mesura vol facilitar que la tornada a l’entorn educatiu i als llocs de treball al setembre es faci amb la màxima cobertura possible per reduir també el perill de la variant Delta. “Si es comença el curs amb lates cobertures vacunals s’espera poder evitar quarantenes i aïllaments que trenquen la presencialitat de les escoles, universitats i centres de treball”, expliquen fonts del departament.

Catalunya ha rebut mig milió de dosis

El Departament ha pres aquesta decisió després que Catalunya ja hagi rebut aquesta setmana un total de 496.000 dosis de Pfizer. En els propers dies s’espera que n’arribin 142.500 de Moderna, el que podria facilitar accelerar la vacunació. Les dosis de Moderna arriben normalment els divendres, per això Salut vol incentivar la vacunació de cara a la pròxima setmana.

Segons la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, “si s’inicia ara la vacunació, al setembre la ja haurà fet el seu efecte per protegir-nos abans del començament del curs o de la tornada a la feina”. Per això el Departament considera que “el millor moment és ara”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa