Salut farà un cribratge intensiu durant dos dies a la Jonquera

El risc de rebrot a la població és de 1.819,45 i han detectat 19 positius la darrera setmana

Salut ha convocat aquesta setmana un cribratge intensiu de covid-19 a la Jonquera (Alt Empordà) per detectar asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió del virus. S’ha programat per als dies 10 i 11 de desembre, durant els quals faran testos antigènics ràpids (TAR) a veïns de més de 16 anys. El Departament ha decidit fer aquest cribratge per l’alta incidència del virus que encara hi ha actualment en el municipi. Aquesta última setmana, el risc de rebrot se situa als 1.819,45 i s’han detectat 19 casos positius. Un 19,26% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 3.814,76 i es van detectar 32 positius.

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de covid-19 a Catalunya, aquesta setmana es durà a terme un cribratge intensiu al municipi de la Jonquera. Les proves amb testos antigènics ràpids (TAR) es faran en dos dies, el dijous 10 i el divendres 11 de desembre, a la sala La Societat de deu del matí a dues de la tarad i de tres a set del vespre. La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es
tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i a altres persones del seu entorn. Salut subratlla la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

El cribratge l’organitzen amb la col·laboració de l’ajuntament, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública. Els cribratges comptaran també amb la col·laboració de voluntaris de Protecció Civil i agents cívics. Les proves per a la detecció de la covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

Nou comentari