El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut estima que les persones amb pauta completa tenen 2’6 probabilitats menys que la Covid sigui letal
  • CA

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas ha assegurat que “les persones que tenen la pauta completa tenen 2’6 probabilitats menys que la malaltia sigui letal”. Ho ha dit durant una roda de premsa per avaluar el procés de vacunació. “Sense la vacunació hi hauria nou vegades més morts cada dia“, ha afegit Cabezas per reivindicar la importància de vacunar-se.

Sense la vacunació, Salut estima que hi hauria 6030 persones ingressades enlloc de les 2200 que hi ha actualment. A les UCI hi hauria 1300 pacients, més del doble dels actuals. “Són unes dades magnífiques”, ha celebrat. La vacuna ha evitat, segons l’estudi del BIOCOMSC, 2923 morts. Les persones no vacunades tenen un risc multiplicat per 23 d’acabar ingressant respecte les vacunades, segons ha explicat Cabezas.

Sobre les dades dels ingressos a l’UCI, Cabezas ha assegurat que per ara hi ha una “fluctuació”, però ha explicat que Salut espera que aquesta baixada en el nombre de crítics es consolidi en els pròxims dies. “Veiem com clarament hi ha una reducció en els ingressos, però encara tenim un nombre molt alt d’ingressats”, ha advertit Cabezas. “La variant Delta va trobar el seu nínxol entre la població jove, per això va augmentar la incidència”, ha afegit. Salut constata una “tendència general i continua al decreixement” i celebra que la tensió a l’atenció primària està remitint. “La millora també la veiem en la reducció de les trucades al 061”, ha explicat Cabezas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa