Salut enviarà psicòlegs a domicili per tractar joves en crisi psicopatològica

Argimon anuncia la contractació de 150 professionals i una inversió de 80 milions per treballar en la recuperació emocional post-Covid

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, presenta aquest dijous a la Comissió de Salut al Parlament les línies mestres del seu projecte per a la propera legislatura. Argimon ha anunciat algunes accions concretes més enllà de la filosofia de la seva actuació com a conseller. La primera acció serà en el camp del benestar emocional i la salut comunitària, que consistirà en la contractació de 150 professionals per integrar a l’atenció primària l’últim trimestre d’aquest any en indrets amb població més desafavorida. La contractació serà temporal per sis mesos ja que no és possible contractes per tres anys, ha dit el conseller.

Argimon ha fet referència a psicòlegs, mediadors i treballadors socials que participaran en un programa ja en marxa de Salut i Escola, però ha anunciat la creació al llarg dels propers quatre anys de 52 equips interdisciplinaris lligats als CAPs i a la xarxa de salut mental per fer atenció domiciliària actuant en crisis psicopatològiques en joves: se’n crearan sis aquest 2021 i quatre més el 2022. Es tractaria d’intervencions de dues o tres vegades durant tres o quatre mesos.

El conseller ha recordat que les malalties de salut mental de la població entre 4 i 14 anys s’ha agreujat passant d’un 8 a un 11%. En el cas de població més desafavorida l’índex puja fins a 13,5%, mentre que a la resta és d’un 6%. Argimon ha anunciat una inversió de 80 milions d’euros del pressupost per transformar la xarxa de salut mental. A banda, el conseller ha parlat d’una inversió de 15 milions en quatre anys pel pla nacional de prevenció del suïcidi. Pel que fa a la primària, Argimon ha assumit el compromís d’arribar al 25% del pressupost de salut dirigit a l’atenció primària.

Comentaris

  Ramon 01/07/2021 4:29 pm
  L'únic que ens ha de preocupar és la independència
   Carles BCN 01/07/2021 10:21 pm
   Comentari d'un fanàtic de.manual, felicitats noi!!!
   LoPep 02/07/2021 6:18 am
   Quines ganes de llençar els calers! Calen més sales d'operacions, i no pas xerrameca psicològica.

Nou comentari