Salut demana “mobilitat segura” i mantenir les mesures durant vacances

Argimon no censura les festes majors si bé deixa clar que han de ser "diferents" i "amb totes les precaucions"

Els responsables de Salut han demanat aquest dijous una “mobilitat segura” i mantenir les mesures de protecció -mascareta, distàncies, rentat de mans, evitar aglomeracions- de cara als desplaçaments que algunes persones faran per vacances, si bé ara com ara no preveuen restriccions en més municipis. “No ens agradaria començar a tenir brots en altres zones de destí turístic per culpa dels desplaçaments”, ha afirmat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz, en roda de premsa aquest dijous. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, no ha censurat la celebració de festes majors, però ha advertit que han de ser “diferents” i amb “totes les precaucions”: “L’envelat no el podrem tenir, segurament”.

“Hem vist increments de la incidència a Castelldefels i altres de més reduïts en zones costaneres. És important vigilar encara que estiguem de vacances, perquè d’alguna manera la incidència del virus s’haurà mobilitzat a altres llocs”, ha demanat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19. Per això, el secretari de Salut Pública ha insistit, a les portes del mes d’agost, en una “mobilitat responsable”. “Marxar a un destí de vacances no fa incrementar necessàriament el risc [de contagi del coronavirus]. El que l’augmenta és no complir amb les mesures de seguretat i protecció o fer reunions multitudinàries“, ha avisat.
 Sobre les festes majors, Argimon ha constatat que les activitats en què no es poden mantenir les precaucions no es podran fer aquest estiu. Ara bé, el secretari de Salut Pública ha apuntat que altres activitats es poden fer sempre i quan es mantinguin les distàncies de seguretat, d’higiene i no es produeixin aglomeracions. “Es pot fer una xocolatada, però anant d’un en un a buscar la xocolata”, ha dit també a tall d’exemple.

Nou comentari