Rússia assajarà una vacuna contra el coronavirus en militars voluntaris

Rússia assajarà una vacuna contra el coronavirus en militars voluntaris, segons ha anunciat aquest dimarts el Ministeri de Defensa del país, que a hores d’ara ha confirmat més de 410.000 casos de covid-19 i gairebé 5.000 víctimes mortals.

“El Ministeri de Defensa ha acabat de seleccionar els voluntaris per als assaigs clínics d’una vacuna única, desenvolupada localment, contra la nova infecció de la covid-19”, ha indicat el departament en un comunicat que ha recollit l’agència de notícies russa Sputnik.

En concret, el Ministeri ha seleccionat 50 voluntaris d’unitats militars de tot Rússia, entre els quals cinc dones, i tots han passat per un seguit de proves per comprovar que no tenen cap malaltia.

Segons les previsions, el primer grup de voluntaris arribarà dimecres a l’Institut Central d’Investigació Científica número 48, annex al Ministeri de Defensa, per sotmetre’s a una revisió mèdica a fons i preparar-se per a l’experiment.

En aquest centre científic “s’han estudiat i assajat amb èxit la seguretat, la immunogenicitat i l’eficàcia de vacunes d’enginyeria genètica contra la febre hemorràgica de l’Ebola, la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà o MERS i una vacuna universal contra la grip”.

 

Nou comentari