El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El risc de rebrot a Catalunya guanya 74 punts en un dia i puja fins als 541
  • CA

El risc de rebrot a Catalunya ha traspassat la barrera dels 500 punts i s’ha situat ja en 541,45, 74,96 punts més respecte el dia anterior, segons les noves dades de Salut actualitzades aquest dimecres. Les xifres mostren també un augment dels contagis confirmats per PCR, amb 3.982 casos nous. Els pacients ingressats en unitats de cures intensives són quatre més respecte al dia anterior i hi ha 57 persones més hospitalitzades a Catalunya a causa del virus (en total 1.442). Pel que fa als morts, Catalunya n’ha registrat 31 més. El total se situa en 13.701.

L’evolució de l’epidèmia a Cataunya segueix una línia ascendent, tal i com ja havien advertit les autoritats sanitàries mentre no facin efecte les mesures restrictives que van entrar en vigor divendres. Això podria representar que el cicle de pujada segueixi durant uns deu dies. Mentre es discuteixen noves mesures per evitar que la transmissió comunitària del virus es vagi fent més gran. Entre aquestes el toc de queda que el govern espanyol podria plantejar aquest dimecres en una reunió amb els consellers de salut de les autonomies. El Govern català ja ha advertit que aquesta mesura està sobre la taula i no es descarta.

L’augment de casos posa en tensió els centres sanitaris, tant l’atenció primària, que actua com a primer escut davant la malaltia, i els hospitals, en tensió per l’arribada d’aquells pacients que no han estat detectats a temps. Aquesta setmana Salut introdueix els tests antigen que facilitaran el diagnòstic però l’augment de diagnosticats representarà també la multiplicació de feina pels professionals sanitaris, que ja estan desbordats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa