El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El risc de rebrot supera els 2.000 punts
  • CA

El risc de rebrot ha superat en les darreres hores els 2.000 punts a Catalunya. Segons informa aquest dilluns el departament de Salut, aquest índex se situa ara mateix en la xifra de 2.029, 338 punts més que fa un dia. Per altra banda, la velocitat de reproducció (RT) del coronavirus a Catalunya puja d’1,41 a 1,55. La conselleria ha registrat en les darreres 24 hores 8.740 nous casos positius confirmats per proves PCR o test d’antígens. Això vol dir que el nombre total de casos positius acumulats des que la Covid-19 va arribar a Catalunya és ja de 1.122.453 casos.

Per altra banda, el departament de Salut ha declarat en les darreres hores 68 nous ingressats als hospitals públics i privats del país per culpa del coronavirus. De manera que actualment hi ha 1.457 pacients que necessiten tractament hospitalari per superar aquesta malaltia. En aquest sentit, també s’han registrat 18 pacients crítics més en el darrer dies, de manera que el nombre total de persones que a dia d’avui estan ingressades a les Unitats de Cures Intensives dels hospitals catalans és de 399.

Per altra banda, en les darreres 24 hores no s’ha notificat cap mort a causa d’aquesta malaltia. Això vol dir que la xifra de persones que han perdut la vida des que el virus va arribar a Catalunya segueix sent el mateix que aquest diumenge: 24.453. Salut també informa que el 14,43% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu. Així mateix, la incidència acumulada a 14 dies puja de 1.237,51 a 1.358,2, mentre que a 7 dies creix de 768,72 a 875,06.

Aquestes dades arriben en el primer aniversari de la primer administració de la vacuna de la Covid-19 a Catalunya. El resultat, però, no ha estat ben bé l’esperat. De fet, es tracta d’un primer aniversari una mica infeliç, ja que Europa es veu endinsada en una sisena onada força dura, i amb l’arribada d’una nova variant, l’Òmicron, que és experta en esquivar el vaccí, encara que ja estigui estudiat que segurament produeix menys hospitalitzacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa