Reunió extraordinària del Govern davant l’alerta mundial pel coronavirus

L'Executiu envia un missatge de tranquil·litat a la població

El Govern ha celebrat aquest dimarts una consell executiu extraordinari després de la reunió ordinària de l’Executiu per tractar de forma específica l’alerta mundial pel coronavirus. Segons ha informat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania assegurant que el país està preparat per afrontar qualsevol incidència causada pel virus.

L’Executiu ha acordat impulsar l’Estratègia d’Emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc pel cas específic del COVID-19, que s’integra al Departament de Salut. Aquesta eina ha de servir per potenciar la coordinació interdepertamental , prevenir i compartir informació per tenir una resposta “encara més ràpida en el control de malalties transmissibles”.

Pla d’actuació per pandèmies

El seguiment d’aquesta estratègia es farà a través del comitè de direcció del Pla d’Actuació del PROCICAT per pandèmies, format pels Departaments de Salut i Interior. És un pla que es va crear fa anys per afrontar situacions de malalties emergents d’alt risc.

Budó ha informat que demà diecres la consellera de Salut, Alba Vergés, convocarà una reunió amb els secretaris generals de les diferents conselleries i el secretari del Govern per abordar aquesta qüestió.

El Govern facilita un número de telèfon, el 061, de CatSalut, per tal que la població pugui fer consultes en cas de dubte.

Nou comentari