El responsable de Covid a l’Arnau de Lleida diu que la pressió ha baixat només “una mica”

Alerta de petits rebrots en residències i que els brots en empreses hortofructícoles "no estan controlats del tot"

El director de la planta Covid de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, José Luis Morales-Rull, ha reconegut aquest dijous que la pressió assistencial a l’hospital “ha baixat una mica” però que tampoc és “per llençar coets”. Morales-Rull ha destacat com a part més positiva que fa dos dies que hi ha les mateixes altes que ingressos, mentre que la setmana passada els ingressos doblaven les altes de mitjana. Per contra, aquests últims dies, ha dit, hi ha hagut petits rebrots en residències que han fet que la mitjana d’edat dels hospitalitzats segueixi sent d’uns 65 anys. A més, alerta que els brots en empreses hortofructícoles “encara no estan controlats del tot” i que caldria replantejar com actuar en un futur.

José Luis Morales-Rull ha descartat per ara obrir una cinquena planta i ha destacat que aquests últims dies, amb més altes i menys ingressos que la setmana passada, s’ha recuperat un 28% de capacitat a planta. Per tant, “si es mantenen el número d’ingressos constant, podrem anar reduint l’activitat“, tot i que “encara és aviat per ser optimistes”, reconeix.

Pel que fa a l’aixecament de mesures anunciat aquest dimecres pel Govern, “es veurà què passa“, diu el doctor. Creu que el confinament és “una mesura radical quan les altres no funcionen”. Considera que el més important és la responsabilitat individual. “No cal que ens prohibeixin, hem de ser responsables i complir les mesures“. La flexibilització, entén Morales-Rull, ha de servir “per actuar amb responsabilitat, recuperar l’economia i evitar que el confinament afecti psicològicament les persones”.

Nou comentari