El rei Carnestoltes obre el carnaval de Vilanova amb un sermó ple de retrets

La proliferació de patinets, la neteja de la ciutat i el nou Àguila, objecte de sàtira entre les carrosses de l'Arrivo

Sa Majestat Carnestoltes ha donat el tret de sortida aquest divendres al carnaval de Vilanova i la Geltrú amb un peculiar sermó que ha simulat ser un ‘late night’ amb presentador inclòs. Durant l’espectacle, el rei de la festa i la disbauxa, ha criticat la classe política local, la nova figura del Àguila que l’Agrupació de Balls Populars va presentar per Festa Major i que ha comparat amb un “pollastre amb coronavirus”, o el carnaval “de plomes i purpurina” que celebra la ciutat veïna de Sitges. Després del discurs, més de 3.000 persones han recorregut el municipi amb la rua de l’Arrivo. La proliferació de patinets elèctrics, la neteja de l’espai públic, l’esclafit i el nou Àguila de la ciutat, han estat objecte de sàtira a les carrosses.

La plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú s’ha convertit en l’escenari d’un peculiar ‘late night’ que sota el títol ‘Sensenfot’ ha tingut a Sa Majestat Carnestoltes com a principal convidat. El rei de la festa i la disbauxa ha arribat acompanyat per totes les seves concubines per donar el tret de sortida al carnaval d’enguany.

Durant el seu discurs s’ha referit a les eleccions municipals que van celebrar-se el mes de maig de 2019 i ha celebrat que VOX no aconseguís representació al consistori. També ha parlat de les complicades negociacions postelectorals i del canvi d’alcaldessa. Així, ha ironitzat amb la dicció de Neus Lloveras i amb el pentinat de la nova batlle, Olga Arnau.

De la mateixa forma, ha aprofitat per criticar la nova figura del Àguila que l’Agrupació de Balls Populars va presentar per la Festa Major de 2019 i que ha comparat amb un “pollastre amb coronavirus”. Alhora, ha recordat l’eterna rivalitat amb la ciutat veïna de Sitges i ha dit que el carnaval de Vilanova és molt millor que el de “plomes i purpurina” que celebren els sitgetans.

L’espectacle, que fins hi tot ha inclòs espais publicitaris, un presentador i una banda de música en directe, ha finalitzat amb un llançament massiu de confeti que ha tenyit de blanc la plaça de la Vila. Tot seguit ha arrencat la rua de l’Arrivo, amb 39 carrosses i més 3.000 participants.

Com és habitual, la sàtira ha dominat la nit. La proliferació de patinets elèctrics, la neteja de la ciutat, l’hospital que tot i estar projectat des de 2009 mai arriba, l’esclafit que va afectar Vilanova l’estiu de 2019 o el nou Àguila, han estat alguns dels temes més criticats a les comparses.

També n’hi ha hagut varies dedicades a la classe política, com una que comparava l’Ajuntament amb un circ, o una altra que duia un cartell de grans dimensions on hi posava “Govern burgés poble rebel” i en què els seus integrants anaven vestits de Robin Hood. L’espectacle de l’Arrivo també ha estat motiu de sàtira, amb una comparsa que duia un cartell on es podia llegir “Per veure això em quedo a casa”.

Un cap de setmana farcit de festa

Després de la rua de l’Arrivo, aquest dissabte Vilanova seguirà festejant el carnaval amb els tradicionals Balls de Malcasats. A la tarda el protagonisme l’agafaran els petits, amb el Carnaval infantil, i al vespre serà el torn de la Moixona Foguera, un personatge que llença plomes mentre recorre carrers i places.

El punt àlgid de la festa arribarà diumenge amb les Comparses i les tradicionals batalles de caramels. Una seixantena d’entitats de la ciutat sortiran al carrer i la previsió és que al llarg de la jornada es llencin més de 100 tones de dolços.

De cara a dilluns, Vilanova viurà els Coros, els tradicionals duels entre entitats a través de cançons versionades, mentre dimarts se celebraran les comparses del Vidalot, on els vilanovins demostren novament el seu enginy en l’elaboració de disfresses satíriques.

El punt i final arribarà dimecres amb la lectura del Testament i l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes.

Nou comentari