Ramentol creu que és millor vacunar abans països pobres que nens

El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha coincidit amb l’OMS en la necessitat de prioritzar la vacunació dels països més pobres per davant dels nens dels estats més desenvolupats. En declaracions a Rac1, ha argumentat que la immunitat dels adults es tradueix ja en “protecció” de la població infantil, ha recordat que “no és una malaltia severa” per als nens i que en realitat “genera més risc de mutacions” el fet que hi hagi àmplies capes de població adulta en altres països que no tenen accés a la vacuna. Ramentol ha opinat que l’estiu del 2021 serà més semblant al del 2019 que no pas al del 2020, i ha reconegut que en les properes setmanes l’ús de la mascareta serà un dels debats que s’abordaran al departament.

Pel que fa a la imatge dels ‘botellons’ d’aquesta passada nit, ha reiterat que són imatges que no agraden, però ha insistit que són “esdeveniments aïllats” i ha demanat no caure en “l’estigmatització del col·lectiu jove”. Sobre l’estiu, no ha volgut anticipar les mesures que s’aniran relaxant, però sí que ha apuntat sobre els grans festivals musicals que si les condicions epidemiològiques ho permeten poden ser un “pas més en aquest estudi de represa de grans esdeveniments”. Pel que fa a la mascareta, ha indicat que Catalunya està molt atenta als que passa en països amb més immunització, com Estats Units, Israel o Regne Unit.

Comentaris

  Doctor Strangelove Maig 16, 2021 | 12:12
  És la primera cosa amb seny que diu aquest talòs! Doc.
  jacqme de Montpeller Maig 16, 2021 | 12:18
  Per solucionar un problema no se'n pot crear un altre. No puc entendre com un metge (científic) com el Sr. Ramentol pot promocionar una dinàmica que afavoreixi mantenir un reservori de virus (amb la facilitat de transmissió que té el SARS-Covid-2) en els infants i adolescents quan els adults ja estiguin vaccinats (i tot i així amb possibilitat de contagi). Un nét meu de tres anys ha passat i contagiat la covid19 a la família propera). No se per què serà que als USA ja han començat a vaccinar entre els 12 i 15 anys (crec que les xifres són correctes) i a posar en marxa les proves clíniques corresponents en nens entre < un any i els 12 (resultats esperats a la trardor). No vol dir això que, al seu moment, l'abans possible, no s'hagin d'exportar (de franc) les vacunes, al mateix ritme o millor del que s'ha pogut fer aquí, als països que ho necessitin.
  Tomppa Maig 16, 2021 | 12:39
  Mateixos paisos pobres com per example Palestina que te diners per llencar 2000 plus coets per intentar matar els jueus ? Menys diners a les bombes a paisos pobres i mes per l'educacio. Els amics de CUP son pobres perque son violents i estupids.
  fat boy Maig 16, 2021 | 17:10
  Si tenen per bombes atomiques que s'ho gastin en vacunes.
  Vendetta Maig 16, 2021 | 18:57
  Y una merda ke no so gastin en armament y ke no ringuen 15 fills
  Vendetta Maig 16, 2021 | 20:23
  Un altre open borders ves a la merda

Nou comentari